Hrvatska
Peras odveo hrvatsku reprezentaciju do nove pobjede

Peras odveo hrvatsku reprezentaciju do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Danas, nasreću, nije bilo ozljeda.

Mlada U-15 hrvatska reprezentacija pobjedom je zatvorila pripremni turnir u Litvi. U zanimljivom susretu poražena je reprezentacija Njemačke rezultatom 79-75.

Alen Zdrilić u današnjoj utakmici nije mogao računati na dvojicu mladih Vukova, Roka Prkačina i Hrvoja Majcunića, koji su se ozlijedili tijekom prva dva dana takmičenja. No, i bez njihove pomoći hrvatski su mladići odigrali vrlo dobar susret i pokazali da u njima ima talenta. Nakon izjednačenog početka, Nijemci su se krajem prvog perioda počeli odvajati te su prvih deset minuta završili sa sedam koševa viška, da bi nakon nekoliko napada u drugoj dionici prvi puta otišli na dvoznamenkastu razliku. Serijom 8-0 naši su se mladići vratili na samo pola koša zaostatka, da bi završnica dionice ponovno pripala suparnicima koji u svlačionicu odlaze s deset poena prednosti. Sredinom treće četvrtine Miles Osei je odveo svoju momčad do najvećih plus 15, ali tada Hrvatska podiže intenzitet u obrani i do isteka 30. minute prima samo jedan koš iz igre i prilazi na jednoznamenkasti zaostatak.


Ivan Perasović ugrađuje sedam poena u seriju 11-0 na otvaranju posljednje dionice i dovodi Hrvatsku do prvog vodstva nakon treće minute susreta. Nijemci zovu minutu odmora i konsolidiraju se te odgovaraju s 0-12, za plus osam manje od četiri minute prije kraja. Agresivna obrana nije odgovarala već pomalo umornim momcima Alena Zdrilića koji su izgubili čak šest lopti u tri i pol minute. Ipak, tada se ponovno ukazao mladi Peras koji je sudjelovao u deset od 12 koševa u novoj seriji bez odgovora koja je Hrvatsku odvela na plus četiri. Isti je igrač tricom deset sekundi prije kraja odveo naše mladiće na prednost od dva posjeda i riješio pitanje pobjednika.

Upravo je Perasović predvodio hrvatski sastav s 20 koševa, dok je Filip Paponja dodao 17 uz 12 asistencija, ali i čak osam izgubljenih lopti. Najefikasniji u redovima njemačke reprezentacije bio je Rodl koji je zabio 20 poena.

Hrvatska je turnir završila s dvije pobjede u tri susreta.

foto: LKF youtube screenshoot