Hrvatska
Perić: Sami smo sebi najveća nepoznanica

Perić: Sami smo sebi najveća nepoznanica

KK Zapruđe.

U subotu starta nova sezona u Prvoj muškoj ligi. Košarkaše Zapruđa očekuje  gostovanje u Kaštelima, a uoči početka sezone razgovarali smo s trenerom Zvonimirom Perićem koji je svojim dolaskom na klupu uz pomoć uprave kluba značajno redizajnirao momčad koju je prošle sezone prekid natjecanja spasio od gotovo sigurnog ispadanja iz lige.

 ”Startali smo s pripremama 17.kolovoza i u ovom periodu odigrali četiri utakmice. Dvije su bile kroz Kup Krešimira Ćosića, a dvije kao prijateljski susreti. Nažalost zbog ove pandemije otpale su nam neke provjere, a tek ovaj tjedan smo se kompletirali u smislu da su nam se vratili igrači koji su bili ozlijeđeni. Te pripreme su nam obilježili izostanci pa su nam se sada priključili Penić, Gavranović i Kristijan Joksimović, te Dorian Ribarić koji još uvijek nije na onom nivou gdje ga objektivno očekujemo”…kaže Perić.

Dolazak Julijana Rajiča značajno je pojačao Zapruđe pod obručima, a ni na vanjskim pozicijima neće nedostajati iskustva jer su uz kapetana Marka Raiča stigli Dorian Ribarić i Josip Škara, igrači s višegodišnjim stažom u ovom rangu natjecanja. Uz domaće snage Dominika i Kristijana Joksimovića, te provjerene Ivana Penića i Tomislav Gavranovića pristigli su i igrači koji su prošle sezone igrali u Drugoj ligi kao što su Stjepan Škara, Ivanetić, Bušić, Barešić i Paleka.

 ”Mi smo sebi najveća nepoznanica. U ovom trenutku teško je bilo što prognozirati. Ono što sam naglašavao nekoliko puta je želja da budemo konkurentni u svim utakmicama.”..dodaje Perić i najavljuje gostovanje kod Ribole Kaštela.

”Iskusna momčad koja je bez obzira na odlaske Šipića i Vručinića zadržala kvalitetu igre. Oni što ih krasi u ovom pripremnom periodu je šut za tricu. Tako su Omišu zabili 16 trica, a Dubrovniku 17 i na taj detalj se moramo posebno pripremiti. Uz Bilandžića, Svalinu, Rašetinu i Marasovića u ovom pripremnom periodu iskočio je i Krešić koji prošle sezone nije imao toliko prostora. Zahtjevno gostovanje na startu gdje uvijek može biti iznenađenja”.

Kada govorimo o favoritima lige trener Zapruđa će podvući jedan klub.

 ”Mislim da je to apsolutno Cedevita Junior koja je jedini profesionalni klub u ligi. Dovođenjem Smajlagića još su više pokazali svoje ambicije, iako moram naglasiti da u ligi ima nekoliko klubova koji rade odlično i koji su napravili dobar posao u prijelaznom roku kao što su Dinamo, Jazine, Bosco…”