Hrvatska
Petrović se zahvalio Tomislavu Zubčiću

Petrović se zahvalio Tomislavu Zubčiću

Autor: HKS

Pripreme nastavlja 13 igrača.

Hrvatska reprezentacija vratila se u Hrvatsku nakon odlično odrađenog posla u Francuskoj, odnosno nakon pobjeda protiv domaćina Francuske i Litve. Izbornik Petrović se nakon turnira zahvalio Tomislavu Zubčiću što je bio dio ekipe, što je sve korektno odradio i bio dio tima. Hrvatska tako u Opatiju kreće sa 13 igrača.

Prvi ispiti su riješeni, a sada slijedi nastup pred domaćom publikom na HEP međunarodnom turniru u Opatiji koji je na rasporedu od 12. do 14. kolovoza.

Uz Hrvatsku na turniru u Opatiji sudjeluju još Slovenija i Ukrajina, no izbornik Petrović se prije svega osvrnuo na ono što je iza nas, Francuska i Litva.

- Igrali smo protiv sjajnih protivnika i to nas je ponijelo, ipak su to osvajači medalja s prošlog Europskog prvenstva. Ušli smo u turnir malo više natjecateljski, nego što je bilo planirano, no ne žalim zbog toga. Zadovoljan sam, ali mislim da to što smo dobili te dvije reprezentacije već sada možemo arhivirati i okrenuti se stvarima koje dolaze, a to je 1. rujan i utakmica s Mađarskom na EuroBasketu, rekao je izbornik Petrović u zagrebačkoj Zračnoj Luci.  

 

HEP Međunarodni turnir Opatija 2017 2.jpg

 

Sjajne utakmice su odradili naši nositelji igre, Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

- Lopta je više prislonjena na Šarića i Bogdanovića, krenuli smo s nešto drukčijim konceptom od ostalih reprezentacija. Ne mogu oduzimati kreaciju Šariću koji igra kao što igra u NBA-u. Ponekad ta uloga nije podložna shemama, ali on dobiva imaginarnost, individualnost gdje kreira za sebe i druge. Za Bojana znamo, on je naš najbolji strijelac. Naša reprezentacija u hijerarhiji znatno je drukčija od svih ostalih i tako ćemo nastaviti igrati“, dodao je za kraj izbornik Petrović.