Hrvatska
PH PRETKADETI: Cibona, Zadar, Cedevita i Stoja na F4

PH PRETKADETI: Cibona, Zadar, Cedevita i Stoja na F4

Autor: Nenad Ćorić

Cibona i Cedevita su pobjednici skupina poluzavršnih turnira Prvenstva Hrvatske za pretkadete koje su se protekla četiri dana igrali u Puli i Zagrebu

Tako će 23. svibnja u polufinalu Završnice PH Cibona igrati protiv drugoplasiranog Zadra iz zagrebačke skupine, a Cedevitu čeka ogled protiv Stoje, poraženog finalista iz pulske skupine. 

Do finalnih utakmica skupina i plasmana na Završnicu  PH Cibona (Marko Vučić 23, Stipe Dugandžić 22) i Cedevita (Vice Zanki 16) nisu imali većih problema protiv Sonik Puntamike i Rudeša. 

Split (Nikola Vitlić 18, Špiro Alfirević 17) je u ogledu protiv Stoje u Puli vodio skoro cijelo prvo poluvrijeme, ali u drugom je prvak Zapada predvođen odličnim Nikolom Rojnićem (40p, 9sk) preuzeo vodstvo i ostvario visoku pobjedu od 21 razlike

Zanimljiv i neizvjestan  polufinalni susret Skupine B između Zadra i KA Osijek odlučen je ubačajem Marka Viduke sa zvukom sirene za pobjedu Zadrana. Osječani su imali pozitivan rezultat sve do manje od tri minute prije kraja, a Zadrani su do prvog vodstva došli u posljednjoj minuti. 

Završnica Prvenstva Hrvatske za dječake, pretkadete, kadete i juniore je na rasporedu od 23. do 26. svibnja, a domaćin Završnice će biti poznat uskoro.