Hrvatska
PH pretkadeti: Danas saznajemo finaliste, svi imaju podjednake šanse

PH pretkadeti: Danas saznajemo finaliste, svi imaju podjednake šanse

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Cedevita junior

SD Boško Božić Pepsi

Nakon što su podijeljene medalje u konkurenciji dječaka U13 i kadeta u subotu i nedjelju se u SD Boško Božić Pepsi održava završni turnir PH za pretkadete i juniore. Čini se da će završnica pretkadeta biti posebno zanimljiva s obzirom na ono što je pokazala Jedinstvena liga. U polufinalu u subotu od 13 sati igraju Akademija Mrav i Cibona, a od 15 slijedi novi dvoboj Cedevite Junior i Zadra.

Svoj premijerni nastup među četiri najbolje momčadi Akademija Mrav će pokušati začiniti ulaskom u finale gdje joj na putu stoji Cibona. Mravi su u Jedinstvenoj ligi izgubili tek od Zadra u neizvjesnom susretu ”Veselimo se završnici gdje nas čekaju najbolje momčadi ove sezone. I prije početka sezone nismo imali rezultatski imperativ pa tako gledamo i na ovu završnicu gdje želimo uživati, a neka dječaci pokažu svoje znanje i kvalitetu”..kaže Tomislav Milković, trener Akademije Mrav.

”Na ovom izjednačenom turniru dajem svima podjednake šanse. U polufinalu nas čeka Akademija Mrav koja je disciplinirana i fizički moćna momčad koja je jako dobro utrenirana. Na valu naslova koji su osvojili dječaci i kadeti želimo u taj susret ući sa 120 posto i pokušati izboriti finale”..kaže trener Cibone Ante Samac.

Subota, 28.05.2022. godine

13,00 AKADEMIJA MRAV – CIBONA  (polufinale)
15,00 ZADAR – CEDEVITA JUNIOR (polufinale)

Nedjelja, 29.05.2022.godine

10,00 UTAKMICA ZA 3.MJESTO (pretkadeti)
12,00 UTAKMICA ZA 1.MJESTO (pretkadeti)

”Po meni izrazito zanimljiva završnica četiri podjednake momčadi gdje je svako svakoga dobivao u Jedinstvenoj ligi. Nema nekog izrazitog favorita, a možda je Cibona individualno malo bolja od ostalih. Cedevitu Junior izrazito respektiramo. Fizički su dominantni i talentirani pa nas čeka jedna dobra utakmica koja je nagrada mojom igračima za dobro odrađenu sezonu. Pet turnira smo odradili na jako dobrom nivou. Skupili smo iskustva, a novo će nam doći i na ovoj završnici. Želim svim klubovima puno sreće i neka pobjedi najbolji”….kaže trener Zadra Rajko Vidaković.

”Imali smo težak put do završnice. Prvo je to bilo kroz našu regionalnu ligu Centar, a nakon toga i kroz Jedinstvenu ligu gdje smo se do posljednjeg kola borili za final four. Mislim da smo ga zaslužili i sada kada smo došli na završnicu vjerujem da imamo šanse kao i druge momčadi. Srećom svi igrači su zdravi i dobro smo se pripremili. Po meni ovaj turnir je najzanimljiviji od svih turnira završnice i presudit će bolje raspoloženje pojedinih klubova. Zadar nas je prilično lagano dobio u ligi i ja se samo nadam da taj rezultat nije realan i da smo mi puno bolji nego što smo prikazali u Splitu kada smo igrali s njima”...kaže trener Cedevite Junior Dejan Jovović.