Hrvatska
PH PRETKADETI: Kojih 16 klubova će na poluzavršnicu

PH PRETKADETI: Kojih 16 klubova će na poluzavršnicu

Poznato je 15 klubova koju su se plasirali na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske za pretkadete. Košarkaške regije Centar i Jug imat će po pet predstavnika, a Istok, Zapad i Sjever po dva

Kao i kod juniora, šesnaest U15 ekipa će se kroz četiri grupe (dvije skupine) boriti za četiri mjesta koja vode na završnicu. Poluzavršnica Prvenstva Hrvatske je na rasporedu od 25. do 28. travnja, a domaćini poluzavršnih turnira će uskoro biti objavljeni. 

Prvak CENTRA je Cibona koja je ligu završila bez poraza (18-0). Iza nje slijede Cedevita (16-2), Rudeš (14-4) te Mladost (10-8) i Dubrava (9-9). Ispod "crte" je Zapad. Luka Pavlić (Pešća Cedevita) je najbolji strijelac, drugi na listi je Mihael Kos (Dubrava), a treći Marko Vučić (Cibona). 

Jučer je odigran završni turnir regije JUG nakon kojega su poznati klubovi koji će predstavljati ovu regiju. Zadar (Karamarko 20, Jovanović 16) je bio uvjerljiv u finalu protiv Sonik Puntamike (Brajčić 30, Pavin 29), Split (Jakšić i Zebić po 14) je u utakmici za treće mjesto deset poena bio bolji od Zare (Gladović 16), a posljednje peto mjesto koje vodi na poluzavršnicu osvojili su Sinjani (Plazibat 30) u ogledu protiv Trogira.

 I ISTOK je jučer imao završni turnir. Osvojili su ga igrači Košarkaške akademije Osijek, uvjerljivi su bili u finalu protiv Vinkovčana koji su kao drugoplasirana momčad plasirali u sljedeću fazu natjecanja. U polufinalu su Vinkovčani bili bolji od Vrijednosnica, a Osječani od Brođana. Najbolji strijelac lige je Ivan Pudar (KA Osijek) ispred Dominka Lučića (Vinkovci) i Cvijanović Ndiaye Malika (Brod). 

Klubovi iz Čakovca će predstavljati SJEVER na poluzavršnici, prvak je KK Međimurje, a drugoplasirani KK Čakovec. Na ZAPADU se još igra prvenstvo, Stoja je sigurna dok se za drugo mjesto bore FSV i Crikvenica.