Hrvatska
PH PRETKADETI: Pregled prvog dana

PH PRETKADETI: Pregled prvog dana

Autor: Nenad Ćorić

Prvog dana poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za pretkadete odigrano je osam utakmica, neizvjesnosti je bilo samo u "zagrebačkoj" skupini, u Puli su tri susreta završila s više od 50 koševa razlike

U izjednačenoj utakmici Rudeš je dvije minute do kraja došao do svoje najveće prednosti od sedam ubačaja što je na kraju bilo presudno za pobjedu. Najzaslužniji za prve bodove je bio Bruno Romić s "dvostrukim" učinkom od 15 koševa iz 13 skokova. Kod Dubrave istakao se Mihael Kos (31p, 9sk, 26val). U drugom "egal" ogledu Osječani su od pete minute kontrolirali rezultat, a u posljednjem dijelu su imali i dvoznamenkastu prednost koju su u posljednjoj minuti Zadrani smanjili na jedan posjed lopte. KA Osijek su predvodili Ivan Pudar (25p, 16sk) i Mate Pušić (16p, 12 sk), košarkaše Zare Šime Bašić (18p). U ostalim utakmicama Grupe 3 i 4, koje su se igrale u Zagrebu, Zadar (Luka Bilokapić 24p) je za 100 poena bio bolji od Čakovca, a Cedevita (Leon Šljivarić 24p) za 62 od FSV-a.

U Puli tri kluba je upisalo troznamenkasti broj koševa. Cibona (Marko Vučić 22) ih je 70 više ubacila od Alkara, Split (Špiro Alfirević 21p, 14sk) 60 od Međimurja, a Stoja (Pavao Turić 22p, 10sk) 51 od Vinkovaca. Najmanji plus je imao Sonik (David Pavin 33) protiv Mladosti, na kraju je bilo 87:68 za Puntamiku.  

Danas su na rasporedu utakmice drugog kola. Statistiku uživo potražite na stranicama HKS-a, a LIVESTREAM na donjim linkovima.

LIVESTREAM: Skupina A - Skupina B (Grupa 3) - Skupina B (Grupa 3)