Time-out
Pino Giergia za 80. rođendan poželio upola manje godina

Pino Giergia za 80. rođendan poželio upola manje godina

U srijedu započinje dvodnevna proslava jubilarnog rođendana zadarske košarkaške legende.

- Hvala svima koji sa mnom slave moj 80. rođendan. Imati 80 godina nije baš ugodno, volio bih imati barem upola manje. No vrijeme melje sve pred sobom. U Jazinama očekujem plejadu vrhunskih sportaša, mojih kolega, suigrača i protivnika, i izuzetno sam im zahvalan što će uveličati moj rođendan, poručio je velikan zadarske košarke Giuseppe Pino Giergia uoči velike rođendanske proslave. Nije pak htio otkrivati tko će sve sutra zaigrati kako ne bi nikoga izostavio. Vidjet ćete u srijedu, pozvao je Giergia na košarkašku feštu. 

Revijalna utakmica između veterana Zadra i ljubljanske Olimpije, predvođene Ivom Daneuom, održat će se u srijedu od 18 sati u legendarnoj dvorani Jazine. Ulaznice se mogu nabaviti sutra od 10 sati do početka utakmice u Posh Pubu pored dvorane. Cijene - 10 kuna za Istok, 20 kuna za Jug i 30 kuna za Zapad.


Utakmica je prvi dio dvodnevne proslave Gierginog rođendana u organizaciji Udruge veterana KK Zadar. Program se nastavlja u četvrtak s početkom u 11 sati u HNK Zadar prezentacijom dvojezične fotomonografije "Stvarnost i mit", naglasio je predsjednik Udruge Božo Miličević, dodajući kako je vlada veliki interes.

Autori knjige su zadarski novinari Dražen Žura i Bernard Paleka, a grafiku i tehničku realizaciju potpisuje Bernard Kotlar koji je uz Paleku i urednik fotomonografije.


Napisati knjigu o košarkaškoj legendi nije bio nimalo lak zadatak, poručili su autori. Ideja je nastala prije dva mjeseca, a "Stvarnost i mit" čitateljima će otkriti i dosad nepoznate, intimne detalje o Gierginom životnom putu. 

- Ovu su sufragmenti mog životopisa. Ima još puno toga što bi trebalo napisati i kazati. Međutim, teško je to ugurati u toliko stranica te smatram da je napravljen odličan posao. Meni osobno se sviđa, a na čitateljima je da odluče kolika je njezina vrijednost, poručio je Giergia.