Hrvatska
Regija
FOTO: Pipan odbio komentirati Davisa, Alonso pohvalio Božića

FOTO: Pipan odbio komentirati Davisa, Alonso pohvalio Božića

Autor: Paulo Sarić

Sav ovaj cirkus koji je bio oko nas zadnjih dana imao je velikog utjecaja na rezultat…

Cedevita je pobjedom u Zadru u drugom kolu ABA lige prekinula negativan niz od tri uzastopna poraza i došla do prve pobjede u regionalnom natjecanju. Posljednju su pobjedu upisali prije desetak dana upravo protiv Zadra, u Laktašima.

- Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Sami ste vidjeli da nismo bili pravi ni u obrani ni u napadu. [Pokazali smo] staru boljku - previše izgubljenih lopti. Radio sam sve moguće rotacije, no danas nije bilo čovjeka, pogotovo u vanjskoj liniji, koji je imao neku značajniju ulogu. Posebno u obrani. Puno toga trebamo napraviti. Trebamo se zatvoriti u dvoranu, trenirati i ispraviti sve greške koje su nam se događale – rekao je nakon utakmice trener Zadra Aleš Pipan.

Slovenski stručnjak nije htio tražiti pozitivne stvari nakon poraza.

- Ova ekipa može puno bolje. Pružiti puno veći otpor i veću borbenost. Imali smo premalo kratkih sprintova i presporo smo se otvarali, pogotovo u tranziciji. Najgore je što se to ne događa na treningu, već samo na utakmici. Sad je li to pritisak… - upitao se slovenski strateg i poentirao - sav ovaj cirkus koji je bio oko nas ovih dana mislim da je imao velikog utjecaja.

FOTO: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Trener Zadra nije izbjegao najvruće pitanje dana. Ono vezano za Big Babyja…

- Bit ću iskren. Ja sam Glen Davisa vidio u četvrtak na treningu, jednako kao i vi. Od tada ga više nisam vidio. Ni na treningu ni u dvorani na Višnjiku. Što se događalo trebate pitati odgovornije. Ne mogu staviti u ekipu nekoga tko ne dođe ni na trening ni na utakmicu.

Za razliku od svog kolege, trener Cedevite Sito Alonso bio je zadovoljan

- Trebala nam je jedna ovakva utakmica jer smo morali nadoknaditi samopouzdanje, Drago mi je zbog igrača jer su igrali puno bolje u napadu. Bilo je tu i pogrešaka, no zadovoljni smo jer znamo kako je Zadar igrao protiv nas u Superkupu. No, moramo igrati još bolje. Moramo se poboljšati i ići korak po korak – istaknuo je Španjolac koji je posebno istaknuo nesebičnost svojih igrača - imali smo dobar protok lopte. U posljednje smo dvije utakmice pokušali doći do otvorenih šuteva bez potoka lopte, bez ekstra pasa. Nismo dominirali u skoku jer su oni bili pripremljeniji od nas za igru na pola terena, a probleme nam je radio i igrač s brojem 29.

Broj 29 je, za one koji ne znaju, Luka Božić.

Cedevita nema puno vremena za odmor. Idući izazov očekuje ih već sutra, točno u podne, na domaćem terenu protiv Vrijednosnica Osijek, dok Zadrani u utorak gostuju kod Bosca.