Hrvatska
Regija
Pobijedilo je srce!

Pobijedilo je srce!

Autor: Paulo Sarić

Sinoć smo na Gripama mogli vidjeti klasik regionalne košarke.

Nakon velike utakmice i jedne od najboljih košarkaških predstava u Hrvatskoj ove sezone u kojoj je Split nakon čak tri produžetka svladao Bosnu Royal svi su sudionici bili prezadovoljni viđenim. Trener domaćih Ivica Skelin itekako je imao razloga za zadovoljstvo jer je njegova momčad na najbolji način prekinula negativnu mini-seriju.

- Čestitam svim igračima, i jedne i druge momčadi. Bilo je teško sve to voditi s klupe. Bilo je puno tenzija i emocija. Nekoliko puta smo mogli završiti utakmicu, ali nam je sreća okrenula leđa. No, ne treba se vaditi samo na sreću. U nekim smo situacijama morali biti pametniji. Pobijedilo je srce – rekao je nakon utakmice trener Ivica Skelin.

Na koncu je pobjeda ostvarena bez optimalnog doprinosa dvojice bitnih igrača, kapetana Matea Kedže i mladoga Gorana Filipovića koji u završnici nisu bili na parketu.

- Filipović se žalio na udarac u glavu, počelo mu se vrtjeti u glavi, a Kedžo je osjetio list. Zato njih dvojica nisu igrala u finišu. Vidjelo se u početku da su oni bili malo usporeni, što je vjerojatno rezultat putovanja i utakmica, ali kad utakmica krene i zagriješ se, onda neke stvari probiješ i više ne osjećaš. Promašili smo puno zicera i kontri i na tome moramo raditi. Kad dođemo na nivo koji je veći od hrvatske lige onda su naše slabosti vidljive – kazao je Skelin.

Nezadovoljan viđenim nije bio ni gostujući trener. A kako bi i mogao biti kada je njegova momčad odigrala ne 40, već 55 vrlo dobrih minuta i na koncu nakon velike borbe položila oružje pred boljim protivnikom.

- Zaslužena pobjeda Splita. Većim su dijelom utakmice bili bolji. Mi smo bili usporeni, pogotovo na početku. To su posljedice iz ranijih susreta i putovanja koja su se nagomilala. Ponosan sam i čestitam momcima na zalaganju i borbenosti – izjavio je Aleksandar Damjanović.

Istoga je dojma bio i najbolji igrač gostiju Miroslav Pašaljić:

- Presudila je njihova borbenost. U zadnjem su produžetku bili čistije glave. Čestitam im na fer i korektnoj borbi. Bilo je baš do posljednje kapi znoja!