Hrvatska
Pobjeda Cedevite J. ozljeda mladog Pleadina, Foreman imao utakmicu u rukama...

Pobjeda Cedevite J. ozljeda mladog Pleadina, Foreman imao utakmicu u rukama...

Autor: Šibenka Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Sjajna atmosfera na Baldekinu

U zaostalom 14. kolu Favbet Premijer lige košarkaši Šibenke poraženi su od Cedevite Junior rezultatom 81:83. Ekipa Damira Mulaomerovića tako je zaustavila niz pobjeda koje je Šibenka imala u domaćem prvenstvu – na pet.

Kao i protiv Dubrave i večeras smo vidjeli dva različita poluvremena Šibenke. U prvom poluvremenu nije funkcionirala obrana domaćina jer je ekipa Cedevite imala čak šest trica i uglavnom su domaćini bili ti koji su lovili zaostatak. Pored silnih ozljeda koje su zadesile Šibenku, zadnja je ona prst Marka Lukića, u drugoj četvrtini nezgodan pad imao je i jedan od ključnih igrača domaće ekipe Juraja Pleadina. Pokušavala se Šibenka vratiti, osjetio se mali pad nakon te ozljede pa se na poluvrijeme išlo sa rezultatom 45:53 za ekipu Cedevite Junior.

Drugo poluvrijeme, druga Šibenka. Iako su gosti otišli na dvoznamenkastu razliku Šibenka se nije predavala. Smanjili su razliku pred kraj zadnje četvrtine uz odličnu atmosferu i navijanje svojih Funcuta, dvije minute do kraja čak i izjednačila ubačajem mladog Dominika Škugora na 79:79. No, Karačić ostaje sam pod košem i zabija za ponovno vodstvo Cedevite. No, ne predaju se domaćini pa iako Howard nije dao koš, ni Jelić slobodna bacanja, Bogdanović je dao koš za 79:83. Klarin smanjuje na 81:83. U zadnjoj minuti Klarin gubi loptu, Cedevita ima napad i promašuje, Šibenka uzima loptu te Foreman upućuje za tri poena i pobjedu, ima dvije prilike i obje je promašio te je utakmica završila pobjedom gostiju rezultatom 81:83.

Josip Pandža, trener Šibenke: “Dva totalno različita poluvremena. Prvo nismo ništa obranili i stvarno je to bilo jako loše. Drugo poluvrijeme spustili smo Cedevitu na 31 poen, došli do dva šuta za pobjedu uz savršen ambijent. Gubili smo 15 koševa razlike stalno smo vjerovali da se možemo vratiti. Imamo nestvarno veliki broj povreda, međutim, svi ostali što igraju, vjeruju da mogu. Ponosan sam na svoj tim iako smo poraženi. Čestitam Cedeviti i treneru Mulaomeroviću, a mi ćemo uzdignute glave ići dalje.”

Dominik Škugor, igrač Šibenke: “Borili smo se, dali smo sve od sebe. Nažalost, izgubili smo Juru, ionako nam je bila skraćena rotacija. Tu nismo pali, digli smo glavu drugo poluvrijeme i dali smo sve od sebe. U zadnjoj četvrtini vidio sam pružene prilike za koš, otvoren teren i iskoristio sam prilike.”

Martin Jelić, igrač Cedevite Junior: “Teška utakmica protiv jako motivirane Šibenke i kad smo napravili razliku od 10 poena, dva put su se vraćali. Atmosfera je bila odlična, nije bilo lako igrati, ali na kraju smo pokazali karakter i uz malo sreće smo riješili susret. Čestitam Šibenki i želim im sreću u nastavku prvenstva.”

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Šibenka i mi smo u istim problemima s dosta ozljeda. Mislim da je utakmica bila dobra, s dosta lijepih poteza. Mislim da smo zbog umora dopustili Šibenki da se vrati s par laganih trica. Na kraju je odlučivala jedna lopta i drago mi je da je mladi Bogdanović preuzeo odgovornost i praktički riješio utakmicu. I Šibenka ima mladih igrača koji obećavaju pa im želim sreću u nastavku prvenstva i što manje ozljeda. Na kraju, mislim da smo zasluženo pobijedili.”