Hrvatska
Regija
Pobjeda na američki pogon

Pobjeda na američki pogon

Autor: KK Cedevita

Cedevita bolja od Petrol Olimpije.

U 10. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Petrol Olimpiju 95:82 i sada je na omjeru 6-4.

Prvo poluvrijeme završeno je s vodstvom Cedevite 49:48, a u 29. minuti gosti su poslije dva slobodna bacanja bivšeg igrača Cedevite Mirze Begića vodili 67:62. Međutim, Cedevitini Amerikanci su tada ubacili u dvije brzine više. James Bell ubacio je 11, Jacob Pullen i Justin Cobbs po pet, a Elgin Cook zabio je dva poena u 23-4 seriji domaćina. Cedevita je tako na 4:32 min. do kraja utakmice poslije trice Bella povela 85:71. Gosti su u tom trenutku pozvali svoj već drugi timeout u četvrtoj četvrtini, no nije im pomogao.

U dresu pobjednika Bell je upisao ukupno 23 poena, sedam skokova i dvije asistencije, Cobbs je ubilježio 20 poena, dva skoka i tri asistencije, Toni Katić 15 poena i tri asistencije, Pullen 12 poena, dva skoka i tri asistencije, a Andrija Stipanović 10 poena i šest skokova.

Olimpiju su predvodili Jan Špan s 20 poena, četiri skoka i tri asistencije te Begić s 14 poena i tri skoka.

Cedevita – Petrol Olimpija kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Na kraju je završilo puno bolje nego što je izgledalo većinu utakmice. Jako loše smo otvorili. Bila je pauza i logično da je da sportska forma padne. Neki iz ekipe su bili u reprezentaciji, drugi u Americi, a određeni igrači su ozlijeđeni. Tako da nisu bili baš idealni uvjeti za pripremu, no moramo biti bolji. Znali smo da je Olimpija mlada i talentirana momčad i, ako im se dozvoli, mogu napraviti jako puno problema. 32 minute su držali konce igre u svojim rukama i bili su bolji na terenu. No, presudila je naša kvaliteta u zadnjih devet-deset minuta, kada smo našli petorku koja je odgovorila energetski i obrambeno i onda je do izražaja došla kvaliteta."

James Bell, krilo Cedevite: "Oni su mlada momčad i dobro su vođeni. Promijenili su trenera, a ujedno su promijenili i filozofiju igre. Ušli su čvrsto u utakmicu. Mi smo u drugom poluvremenu popravili obranu i to je bilo važno. Puno smo radili na treninzima prije utakmice i vratili smo se nakon pauze s pravim pristupom."

Saša Nikitović, trener Petrol Olimpije: "Utakmica je bila dobra 32 minute. Bili smo u egalu i rezultat se je kretao gore-dolje. Pobijedio je iskusniji i kvalitetniji tim u ovom trenutku. Prije utakmice sam pogledao imena, visine i godišta igrača. Cedevita je u najboljim godinama i to su sve igrači od 23 do 29 godina, što su najbolje godine za košarku. Mi nismo mogli na njihovo iskustvo odgovoriti s četiri-pet godina mlađim igračima, izuzev Begića. Mislim da je to prelomilo utakmicu u ključnim momentima. Mi smo mijenjali obrane da pokušamo spriječiti njihove lake poene iz ogromnog talenta i iskustva, ali nismo uspjeli. Mislim da je to bio ključ. Čestitao bih Cedeviti na igri."

Ova utakmica ujedno je bila Blagdanska asistencija Klubu HEO, prvoj hrvatskoj udruzi roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Namjera je igrača, trenera, zaposlenika i uprave KK Cedevita pomoći u prikupljanju preostalog potrebnog iznosa od 35.000,00kn za nabavu vozila koje je Klubu HEO neophodno za rad. Osim izravnim donacijama, Klubu HEO KK Cedevita će prepustiti i prihod od prodanih ulaznica s utakmice protiv Olimpije i s utakmice protiv Tofaša, koja se igra 18. prosinca. Također, pozivaju se svi fanovi i partneri kluba, kao i suparnički klubovi, da su uključe – direktnom donacijom na žiro račun udruge kod HPB-a – IBAN HR07 23900011100943149 ili na druge načine.