Hrvatska
Pobjedom Mornara nad Krkom Cibona i službeno izbjegla ispadanje iz ABA lige

Pobjedom Mornara nad Krkom Cibona i službeno izbjegla ispadanje iz ABA lige

Autor: Branko Tabak

IzgledI Zadra su kao jednostavna kombinacija na lotu, postoje ali vjerojatnost je mala.

Pobjedom Mornara nad Krkom u 21. kolu ABA lige Cibona je i teoretski izborila ostanak u elitnom razredu regionalne košarke. Jučerašnjom pobjedom nad Igokeom u Laktašima izbjegli su posljednje mjesto, a ishod današnjeg susreta u Baru donio im je i izbjegavanje pretposljednjeg mjesta, tj baraža s poraženi finalistom ABA 2 doigravanja.

Naime Zadar ima pet pobjeda i dvije utakmice do kraja. Sve da i obje pobjedi ima 0-2 s Cibonom i ne može ih ugroziti. Krka ima 6 pobjeda i 0-2 s Cibonom pa joj ni eventualna pobjeda protiv Cedevita Olimpije uz poraz Cibone od Partizana u posljednjem kolu neće donijeti pomak iznad Cibone.

Na ovaj način Cibosi imaju sigurno imaju dvije momčadi iza sebe i siguran ostanka.

Zadar s dvije pobjede (Primorska kući, Crvena zvezda na gostovanju) ima izglede i izbjeći baraž (ako Krka izgubi od Cedevita Olimpije i Mega od Partizana kao gost i Mornara kao domaćin), odnosno posljednje mjesto (ako Krka nadigra Cedevita Olimpiju, a Mega izgubi obje ili Krka izgubi od Ljubljančana).

Postoji mogućnost da Zadar i s dvije pobjede bude zadnji i to ako Krka dobije Cedevita Olimpiju, a Mega barem jednu od dvije utakmice.

Prvi poraz Zadra značio bi oproštaj od lige. Ovako lošu situaciju Zadrani mogu prvenstveno pripisati činjenici da sa svim momčadima koje se bore za ostanak imaju lošiji međusobni skor.

Riječ, dvije o utakmici Mornara i Krke u Baru. Na manje od tri minute prije kraja Krka je bila na -3  (74-71) i dva puta imala posjed lopte. Propustili su prilike koje su im se ukazali te su na kraju poraženi 82-73.