Intervjui
Podcast: Velić o Ciboni, Prkačinu, Daliću, prometnoj, reprezentaciji...

Podcast: Velić o Ciboni, Prkačinu, Daliću, prometnoj, reprezentaciji...

Prka i ja nemamo nikakvih problema.

U novom podcastu trener Ivan Velić je otvoreno progovorio  o medijskoj pozornosti koju je privukao u posljednje vrijeme, kako  mu se javio Zlatko Dalić, o prometnoj nesreći koju je  preživio, kultu reprezentacije i stanju u Ciboni i  hrvatskoj košarci, zašto mu je značajan Mihovil Nakić i  kakav mu je odnos s Rokom Prkačinom

Trener košarkaškog kluba Cibona, Ivan Velić, gostovao je u podcastu „I ja sam sportaš“ u kojem se dotaknuo svih aktualnih košarkaških tema, ali i progovorio o svom odnosu s Rokom Prkačinom i minutaži koju mu daje.

U zadnje vrijeme dosta se pričalo o tome zašto jedan od najvećih svjetskih košarkaških talenata, Roko Prkačin, ne igra dovoljno u Ciboni koja je, kako se piše, nikad slabija.

Kao klub smo očekivali tu medijsku hajku jer se ona sprema otkad sam ja došao u Cibonu, ali dosad nisu imali priliku za to, a sad su nakon poraza od Gorice krenuli s napadima na mene. Ali najbolje da krenemo od činjenica, a one su sljedeće. Roko Prkačin ima ozbiljnu minutažu kod nas, a to da ne igra dovoljno su bile čiste neistine i obmanjivanje javnosti i na to sam morao reagirati. 

A ima li problema u odnosu trenera Velića s igračima, kaže...

Ma nikakvih problema između nas nema, pa ne bismo mogli ovako dobro funkcionirati zajedno već skoro dvije godine da postoji neki problem. još jednom moram reći da tu ne postoji nikakav problem Prkine minutaže.  On se po meni razvija kako treba i bitno je da se pripremi za ono što mu slijedi jer on će sigurno doći do vrha, a za to ga se treba dobro pripremiti. – rekao je, pa se okrenuo aktualnom stanju u Ciboni i njihovom trenutnom uspjehu u ABA ligi.

Mi imamo najjeftiniju ekipu u ABA ligi i bio bih sretan kada bih mogao reći da Cibona ima velik budžet i da je cilj Cibone bio final four, a da nismo uspjeli i da se borimo za opstanak. naša trenutna pozicija na tablici je realna i volio bih da u sljedećoj sezoni Cibona ima budžet 20 milijuna i da uživamo u osvajanju ABA lige i Eurolige.

Na domaće prvenstvo gleda vrlo optimistično.

Cibona kao klub uvijek mora težiti tome da osvaja domaća natjecanja. Finale Kupa smo nažalost izgubili od Zadra, ali to ne znači da ne želimo i nećemo osvojiti prvenstvo. Moji igrači su maksimalno motivirani i sve ćemo napraviti da dođemo do obrane naslova prvaka Hrvatske. Sigurno da će biti teško, ali vjerujem da ćemo biti si zdravi i osvojiti naslov.

U podcastu je trener Cibone otkrio i kome je posvetio prošlogodišnji naslov prvaka, tko mu je sve čestitao na tome, kako vidi šanse Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, kojeg je političkog opredjeljenja; ali i još mnogo toga.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.