Hrvatska
Podravac u posljednjem kolu uz proslavu naslova rušio rekorde

Podravac u posljednjem kolu uz proslavu naslova rušio rekorde

Autor: Teo Cilar

Druga liga košarkaša završila s dva rekorda koja je postavio prvak Podravac.

Iako su naslov prvaka službeno osvojili prije posljednjeg kola, košarkaši Podravca su u posljednjem 18. kolu Druge lige košarkaša sjever srušili dva rekorda, a riječ je o broju postignutih poena na utakmici i koš razlika s kojom su potukli goste iz Virovitice. 

Podravac je slavio protiv Virovitice s nevjerojatnih 167:53. To je najviši broj poena koju je neka momčad postigla na jednoj utakmici, a 114 koševa razlike će ostati zabilježeno kao pobjeda s najvišom razlikom ikad na sjeveru. Podravac je u samo jednoj četvrtini ubacio manje od 40 poena, točnije u drugoj kada su zabili "samo" 33. Već su nakon prve četvrtine imali 38 poena prednosti, a na kraju je završilo s pobjedom od gore spomenutih 114 poena razlike. 

Najbolji kod prvaka bio je Stefan Zadravec s 43 postignuta poena, a uz njega je još šest suigrača upisalo dvoznamenkasti broj poena. Kod gostiju najbolji Petrović s 22 poena. 


Međimurje je upisalo uvjerljivu pobjedu kod posljednjeg Radnika. Pitanje pobjednika bilo je riješeno do kraja prvog poluvremena, a na kraju su viceprvaci slavili s 86:59. Danijel Krajačić s 16 te Mislav Kranjčec s 15 najbolji kod Međimurja. Martinčić s 26 najbolji kod Radnika.


Ivančica je bila uvjerljiva protiv Vindije, a ključnu su razliku stvorili u prve dvije četvrtine nakon kojih su imali 17 poena prednosti. U drugom dijelu vidjeli smo izjednačenu utakmicu, a Ivančica je na kraju slavila s 94:75 na krilima Smontare koji je zabio 22, Bigeca s 20 i Rožmana s 18 poena. Kod Vindije je Pizek zabio 31, a Jakšić 17 poena. 


Utakmicu punu preokreta odigrali su domaći Bjelovar i gosti iz Koprivnice. Nakon prve četvrtine, Koprivnica je imala sedam poena prednosti. Bjelovar je u drugoj četvrtini potpuno nadigrao trećeplasirane goste i minus sedam pretvorio u plus osam na poluvremenu. Koprivnica je treći period dobila s minimalnih 17:16 i izgledalo je kao da će bodovi ostati domaćinima, a onda preokret. Koprivnica je u posljednjih deset minuta dopustila svega četiri postignuta poena domaćinima i na kraju slavila pobjedu 67:61. Vladimir Beljan ubacio je najviše kod Koprivnice, 29 poena dok je Bjelovar imao tri igrača s po 14 poena, a riječ je o Vrinjaninu, Gečeku i Kelavi. 


Najnapetiji susret odigran je u Vrbovcu gdje je Labrada ugostila Grafičar. Domaćini su na poluvremenu imali tri poena prednosti da bi Grafičar u trećoj dionici preokrenuo i u posljednju dionicu ušao s vodstvom od pet poena. Labrada se vratila, utakmica je imala dramatičan završetak, ali spretniji je bio Grafičar koji je tako za kraj sezone upisao pobjedu. Andro Svaty je bio najbolji kod Grafičara s 19 poena dok je Luka Prprović ubacio 15. Labradu je vodio Katić s 28 poena dok je Vujatović zabio 20.