Hrvatska
Regija
Pogledajte kako je fantastični Buljan sekundu i pol prije kraja produžetka zabio za pobjedu Cedevite Junior protiv MZT-a

Pogledajte kako je fantastični Buljan sekundu i pol prije kraja produžetka zabio za pobjedu Cedevite Junior protiv MZT-a

Autor: A.T. Photo: ABA league j.t.d.

Makedonska momčad je vodila 16 poena razlike

Cedevita Junior zabilježila je prvu pobjedu u novoj sezoni ABA 2 lige. Vitamini su nakon velike drame u produžetku pobijedili MZT 77:75 košem Tomislava Buljana sekundu i pol  isteka vremena.

Buljan je prije toga blokirao šut Brandona Slya, a u napadu je uhvatio loptu nakon promašaja Sandra Rašića i donio svojoj momčadi pobjedu. Bio je to šlag na tortu sjajne Buljanove igre koji je zabio 26 poena uz 6 skokova i 4 ukradene lopte.


MZT Skopje Aerodrom kontrolirao je igru većim dijelom prvog poluvremena, imali su sjajnu drugu četvrtinu i na poluvrijeme otišli s vodstvom od 10 poena. Gosti iz Sjeverne Makedonije iskoristili su činjenicu da su bili iskusniji od mlade momčadi Cedevite i kažnjavali su njihove pogreške. 

MZT je čak imao prednost od 16 poena na početku treće četvrtine, te se činilo da su na putu prema drugoj pobjedi u sezoni. 

Međutim, mlada ekipa Cedevite nije se predavala, u drugom poluvremenu su se borili i počeli sustizati prednost. Smanjujući razliku tijekom drugog poluvremena, uspjeli su preuzeti vodstvo u posljednjim trenucima četvrte četvrtine, no MZT Skopje nije popustio, izjednačio je utakmicu i poslao je u produžetak s opisanim krajem.


Standings provided by Sofascore