Hrvatska
Regija
Pogledajte zbog čega Luku MVP Božića navijači Zvezde otvoreno priželjkuju u crveno bijelom dresu

Pogledajte zbog čega Luku MVP Božića navijači Zvezde otvoreno priželjkuju u crveno bijelom dresu

Autor: Branko Tabak

Nakon šest odigranih kola ABA lige Bjelovarčanin u dresu Zadra Luka Božić se nameće kao jedan od glavnih kandidata za MVP-a sezone.

Luka Božić je bio najkorisniji igrač 5. i 6. kola (protiv Partizana u Beogradu i Krke u Novom Mestu), a u prvom kolu protiv FMP-a je izborio najbolji indeks valorizacije, no ABA liga je na službenim stranicama MVP igračem kola proglasila FMP-ovca Dragana Apića. Pokazat će se, kako su se istih kriterija držali i u 6. kolu.

Luka je Krki zabio 18 poena, imao je po 9 asistencija i skokova te 3 ukradene lopte. Donijelo  mu je to 33 boda u statističkoj izmjeri učinka čime je zauzeo drugo mjesto. Goga Bitadze iz Mege je imao 10 bodova više. No, ABA liga se držala pravila zbog kojih je Božić uskraćen u 1. kolu te je procijenila kako svoju kvalitetu nije usmjerio na nabijanje vlastite statistike već ju je ugradio u uspjeh momčadi, te mu je dodijelila laskavu krunu.

Fantastičnom igrom protiv Partizana u Beogradu, ali i borbenim stavom i pokazanom hrabrošću (čitaj mud...), Božić je izazvao veliku pozornost medija u regiji. Kako nam javljaju kolege iz Srbije posebne simpatije je izazvao kod navijača Crvene zvezde.



- Luka je hit, kao zbog činjenice da je 'uneredio' ljute protivnike Partizanovce, tako i zbog aktivnosti na YouTube kanalu. Stvari su otišle toliko daleko da ga navijači Zvezde otvoreno priželjkuju u crveno-bijelom dresu, javio nam je kolega iz Beograda. 

Evo što su između ostalog napisali o mladom hrvatskom igraču:


- Kakvo otkriće YouTube kanal Luke Božića iz Zadra. Simpatičan i presmiješan momak. Kao da ima devet godina.
- Skroz! Kao da je u košarci onako usput.
- Koje derište. Što ima Dalmoš u frižideru i kužini. Nije vagao, kupuje u Lidlu, drpa po Beogradu. Stvarno je otkriće.
- Pregotivan lik, umirao sam od smijeha na neke klipove.
- Opasan je dečko, veliki fajter. Volio bih ga vidjeti kod nas.
- Volio bih isto vidjeti Luku Božića. Momak je pravi fajter. 



Luka je na popularnost koja ga je zapljusnula nakon tog susreta odgovorio novom fantastičnom utakmicom u Novom Mestu.

Pogledajte dio njegovog repretoara: