Time-out
VIDEO: Železnik, tamo gdje je 40 veće od 43

VIDEO: Železnik, tamo gdje je 40 veće od 43

Autor: Paulo Sarić

Unatoč najvećoj valorizaciji Božiću za dlaku izmakla titula najkorisnijeg igrača kola.

Sinoćnjim je susretima FMP-a i Zadra te Budućnosti i Krke završeno prvo kolo ABA lige. U moru dobrih predstava posebno su se istaknula dva igrača – Luka Božić i Dragan Apić. Mladi je Bjelovarčanin kao i prošle godine snažno krenuo u sezonu te je s valorizacijom 43 bio najbolji igrač prve runde regionalnih obračuna.

Ali nije bio najkorisniji igrač.


MVP nagrada pripala je visokom Novosađaninu Draganu Apiću koji je skupio tri valorizacijska poena manje, ali je svojom predstavom pomogao FMP-u da dođe do pobjede. Apić je čitavo prvo poluvrijeme „terorizirao“ obranu Zadra ubacivši čak 25 poena u prvih 20 minuta igre, da bi susret završio s 29 koševa, pet skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte što mu je donijelo ukupno valorizaciju 40.


Apić je ujedno bio i najbolji strijelac prvog kola, podijelivši tu titulu s Tomislavom Zubčićem iz Igokee  koji je svojim koševima dugo vremena držao svoju momčad u priključku s Megom.


Najbolji skakač kola je Luka Božić koji je uhvatio čak 16 lopti lakoćom nadvisivši ostatak lige, dok je najbolji asistent i kradljivac bio Stefan Pot s deset asistencija i četiri ukradene lopte.