Hrvatska
Popović, Ružić, Vidaković i društvo ponovno osvajaju trofeje - pobjednici su Likar Krombacher lige s ekipom Vrsi

Popović, Ružić, Vidaković i društvo ponovno osvajaju trofeje - pobjednici su Likar Krombacher lige s ekipom Vrsi

Autor: Roman Morović - Sport 023 Photo: Sebastian Govorčin

Skinuli su s trona momčad Veterana Puntamike koju vodi trener Miro Dundov.

LIKAR KROMBACHER Naslov prvaka ide u Vrsi!

Momčad Vrsi pobjednik je drugog izdanja zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca - LIKAR Krombacher. U velikom finalu, odigranom u Dvorani Krešimira Ćosića, Vršani su svladali Veterane KK Puntamika rezultatom 56:45, uzvrativši im tako za poraz u finalu 2020, javlja zadarski sportski portal Sport 023. 

Velikim dijelom bila je to vrlo borbena i neizvjesna utakmica u kojoj su Puntamičani 30 minuta bili u prednosti. Nakon prve četvrtine bilo je 14:10, a na poluvremenu 26:23, unatoč trima tricama Marka Popovića u drugoj četvrtini. Braća Bulić, Jure Dražović i Juraj Segarić držali su "zelene" u plusu.

Najveću prednost u nastavku Puntamika je imala sredinom treće četvrtine, kada je nakon pet vezanih poena Marija Dundovića povela 34:27. Međutim, Vršani su se uoči posljednjih deset minuta igre približili na samo -2, 38:36. Važnu tricu u tom periodu pogodio je Tomislav Ružić, uz neizostavan doprinos Domagoja Vidakovića te borbenog Tomislava Jurjevića.

I onda prijelomnica. Nakon prvog vodstva Vršana uopće na utakmici 38:39 na početku četvrte četvrtine, Ivan Bulić zabio je tricu od table za 41:39 - pokazat će se kasnije, posljednje vodstvo Puntamičana. Uslijedila je kanonada sa suprotne strane, prvo Vidaković, zatim Popović pa Ružić... Isti je trojac nastavio seriju koševima s penala ili za dva poena i kada je na semaforu tri i pol minute prije kraja zasvijetlilo velikih +12, 41:53, postalo je jasno da će pobjednički pehar put Vrsi. 

MVP ligaškog dijela natjecanja Domagoj Vidaković bio je najefikasniji igrač utakmice s 18 poena, ali je titulu MVP-a finala posve zasluženo ponio Marko Popović, glavni pokretač svih akcija Vršana, koji je susret završio sa 16 koševa. Svakako, valja podvući i učinak dvojice Tomislava, Jurjevića i Ružića, kao i Ivana Kaštropila čiji je doprinos momčadi prisutan čak i onda kada nije u pravom šuterskom ritmu.

Na drugoj strani osjetio se izostanak Gorana Vrbanca i njegov šuterski učinak. Jure Dražović na kraju je bio jedini dvocifreni u redovima Puntamike sa 13 poena, a za osvajanje titule protiv tako ozbiljnog protivnika ipak je potrebno nešto više. Svakako, borbenosti momčadi Mire Dundova nije nedostajalo i s te strane doista nema za čim žaliti - njegovi su igrači dali sve od sebe.

Posebna priča ovoga finala dakako je Mate Kanjer, trener Vršana. Nakon četiri osvojene Ljetne lige, osvojio je i svoj prvi trofej LIKAR Krombacher lige te još jednom potvrdio status najboljeg zadarskog amaterskog košarkaškog trenera.

VETERANI KK PUNTAMIKA - VRSI 45:56 (14:10, 12:13, 12:13, 7:20)

VETERANI KK PUNTAMIKA: Alavanja, Blaslov 2, Baričević 1, Dundović 5, Dražović 13, Torbarina, Luštica, Segarić 5, J. Bulić 8, I. Bulić 9, Vrkić, Dunatov 2. Trener: Miro Dundov.

VRSI: Popović 16, Nemarić, Kaštropil 3, Jurjević 9, Ružić 8, Bronić, Lepur 2, Vidaković 18, Božić. Trener: Mate Kanjer.

U dvoboju za treće mjesto momčad Vodovod Ballersa svadala je KK Relja Sidro rezultatom 65:53.