Hrvatska
Regija
Poraz Zadra u Baru uz dobru igru i ozljedu ključnog igrača

Poraz Zadra u Baru uz dobru igru i ozljedu ključnog igrača

Autor: Branko Tabak

Needham riješio pitanje pobjednika.

Zadar je odigrao dobru utakmicu u Baru. U zaostaloj utakmici 14. kola regionalne ABA lige hrvatski predstavnik je poražen 77-71, a pobjednika je odlučila individualna kvaliteta Dereka Needhama koji je pri vodstvu domaćina 64-62 povezao dvije trice, potom dodao i jedu dvicu i asistenciju za privođenja posla kraju.

Zadarska igra izgledala je jako dobro kada su na parketu bili Carter, Mavra i Onuaku. Slijedili su ih Justice, Vuković i Jordano, ali za nešto više nedostajao je jači impuls s klupe.

Šteta, jer u svlačionice između dva poluvremena Zadar je otišao kao momčad koja je osim tri poena viška na svom kontu (38-41) izgledala ozbiljnije i bliže pobjedi.

Otvaranje drugog dijela s Martinom Junakovićem na mjestu organizatore igre nije donijelo momčadi ono što je Ivan Perinčić priželjkivao. Mornar se odvojio na 48-41. Povratkom Mavre na parket igra se stabilizirala, Zadar je i poveo (49-50). Šteta da ta serije nije legla na +3 nego na -7. Barani su, naravno, odgovorili na ovaj zadarski napad i na kraju treće četvrtine imali +10 (62-52). Otvaranje posljednje dionice pripalo je Zadranima koji stižu do ona dva poena zaostatka (64-62) nakon kojih Needham rješava utakmicu. 

Poraz nije bolan za Zadrane, ali im je mogao donijeti jako puno, rekli bismo skoro pa riješenu situaciju u borbi za ostanak.

Ono što je zabrinulo struku i navijače je događaj iz same završnice susreta kada se pri ulasku pod protivnički koš ozlijedio Justin Carter. Prema viđenjem riječ je o zglobu lijeve noge. Utješno je da je sam odšetao do klupe i da vjerojatno nije u pitanju nešto što bi moglo ugroziti zadarske ambicije ove sezone.

Needham je predvodio domaćine s 20 poena, po 12 su dodali Jeremić i Gabriel. Kod Zadrana Onuaku je zabio 17 uz 7 skokova, Carter 13 uz 4 skoka, 4 asistencije i 4 osvojene lopte, Justice 13 uz 5 skokova, a Mavra 11 uz 7 asistencija i 5 skokova.