Hrvatska
Regija
Poraz Zadra u Ljubljani, prvi puta Zadrani ove sezone nisu imali izglede za pobjedu

Poraz Zadra u Ljubljani, prvi puta Zadrani ove sezone nisu imali izglede za pobjedu

Autor: KK Zadar Photo: Cedevita Olimpija Alez Fevzer

Zadrani na omjeru 4-4.

U 8. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Ljubljani poraženi od Cedevite Olimpije rezultatom 97:79 (21:14, 27:20, 22:21, 27:24). Domaći sastav kontrolirao je veći tijek susreta i na kraju zasluženo došao do uvjerljive pobjede.

Poveli su Ljubljančani od samoga početka i u 8. minuti, nakon triju uzastopnih trica Murića, Alibegovića i Ferrella, prvi put došli do osjetnije prednosti, 19:10. Početkom druge četvrtine iza linije 6,75 pogodili su i Rebec i Mulalić pa se Cedevita Olimpija prvi put odvojila na dvocifrenu razliku, 27:14.

Zadrane je pokušao trgnuti Žganec, koji je u kratkom razdoblju postigao devet poena i nakon njegove druge trice gosti su se u 15. minuti vratili na samo -4, 33:29. Ipak, u posljednje dvije minute prvog poluvremena slovenska momčad se ponovno odvojila. Ferrell je vezao pet poena, a Adams tricom poslao momčadi u svlačionicu s rezultatom 48:34, što je bila dotad najveća razlika.

U drugom poluvremenu Cedevita Olimpija iskontrolirala je rezultat ne dopustivši Zadru ni u jednom trenutku da se vrati na jednoznamenkasti zaostatak. U pobjedničkim redovima Yogi Ferrell je susret završio sa 22 poena, Amar Alibegović pridodao je 14, Karlo Matković 12, a Marko Jeremić 11. Kod Zadra su, pak, dvocifreni bili Dario Drežnjak sa 15 koševa, Karlo Žganec i Marko Ramljak sa po 11 te Antonio Jordano i Luka Božić sa po 10. No, ovaj put to nije bilo dovoljno da se parira favoriziranom protivniku.

STATISTIKA

Nakon osam odigranih utakmica momčad Danijela Jusupa u regionalnoj ligi ima omjer 4-4, dok je njen današnji protivnik sada na 5-2. Novi izazov Zadrane očekuje već za dva dana, kada u sklopu 9. kola HT Premijer lige gostuju kod Zaboka.