Hrvatska
Poruka iz Cibone: Po okončanju pandemije svi će se vratiti na posao. Velić se odrekao primanja.

Poruka iz Cibone: Po okončanju pandemije svi će se vratiti na posao. Velić se odrekao primanja.

'Teška su vremena i ovo je način da pomognem klubu'

Košarkaški klub Cibona je zbog gospodarskih i organizacijskih razloga, uvjetovanih posljedicama epidemije izazvane korona virusom donijela odluku o poslovno uvjetovanim otkazima ugovora o radu cijeloj radnoj zajednici.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane proglašenjem epidemije bolesti izazvane korona virusom (COVID 19) te proglašenim sigurnosnim i zdravstvenim mjerama, a s obzirom na put prijenosa bolesti uzrokovane korona virusom,  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je „Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, kojom je obustavljena sportsko-gospodarska djelatnost kluba.

Također, sukladno preporuci Civilnog stožera Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je putem elektroničke sjednice donio Odluku o prekidu svih košarkaških natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019/2020 ., a kao posljedica globalne obustave svih sportskih djelatnosti i natjecanja, došlo je i do brojnih otkaza i smanjenja sponzorskih i drugih ugovora na temelju kojih klub ostvaruje prihode.

S obzirom da je djelatnost Kluba potpuno obustavljena temeljem Odluke Stožera civilne zaštite od 19.03.2020. godine te od navedenog datuma Klub ne ostvaruje planirane prihode, isto je dovelo do potpunog smanjenja obujma svih poslova koje je Klub obavljao (nepostojanja daljnje potrebe za njihovim obavljanjem), kao i do smanjenja planiranih prihoda, slijedom čega je  donešena Odluka o otkazu ugovora o radu svim radnicima do daljnjega, dok je navedena Odluka Stožera na snazi, jer ne postoji potreba za njihovim radom.

Veliku solidarnost s klubom iskazao je trener Ivan Velić koji se odrekao svojih primanja.

Ivan Velić, trener Cibone:

Za Cibonu ću uvijek dati sve, zato sam se odrekao svojih primanja dok je god ovakva situacija. Razgovarao sam s ljudima u klubu i dogovorili smo se da ću i iduće sezone biti na klupi tako da ne vidim razlog da se ne vratim u Cibonu kad sve ovo završi, posebice jer smo uvijek imali korektan odnos. Teška su vremena i ovo je moj način kako da pomognem klubu tako da se ne može reći da sam dobio otkaz. 

Naglašavamo kako je riječ o privremenoj mjeri te će po okončanju pandemije svi radnici biti vraćeni na posao.

Vjerujemo kako ćemo vrlo brzo zajedničkim snagama pobijediti ovu bolest i vratiti se u puni pogon te ovim putem zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima koji neumorno rade na sprječavanju širenja korona virusa.