Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Posljednji Amerikanac stigao u Cedevitu

FOTO: Posljednji Amerikanac stigao u Cedevitu

Vitamini sa zaokruženim rosterom dočekuju Talijane.

Dan uoči otvaranja europske sezone hrvatskom se prvaku priključilo i posljednje pojačanje. Riječ je o iskusnom američkom centru Chrisu Johsonu koji je zakaparen još prije nekoliko mjeseci, ali je u Zagreb stigao tek danas radi obveza koje je imao u svom dosadašnjem klubu u drugoj kineskoj ligi. Johnson bi trebao predstavljati bitan kotačić pod obručima i rasteretiti Andriju Stipanovića koji je na otvaranju sezone prisilno imao veću minutažu od planirane.

Johnson se Cedeviti priključuje u pravi trenutak pošto momčad Jurja Zdovca sutra igra prvu utakmicu EuroCupa protiv torinskog FIAT-a. Talijanski je sastav vrlo dobro krenuo u sezonu, što ni ne čudi s obzirom na brojna zvučna pojačanja koja su doveli. Među njima se posebno ističe nekadašnji slovenski reprezentativac i bivši NBA prvak s Los Angeles Lakersima Saša Vujačić, a domaćoj je publici zasigurno poznato i ime Diantea Garretta, nekadašnjeg igrača KK Zagreb.

- Torino je dobra i ambiciozna ekipa s izvrsnim trenerom. Sigurno neće biti laka utakmica, daleko od toga, no igramo kod kuće. Moramo se osvježiti poslije ove četiri utakmice i ja se nadam da ćemo konačno odigrati koliko-toliko kompletni. Will (Cherry) i Roko (Ukić) još uvijek nisu odigrali niti jednu utakmicu zajedno do kraja, pa smo u organizaciji napada imali problema. Torino će sigurno doći s namjerom da pobjedi, no mi imamo kvalitetu što smo i pokazali do sada. Ukoliko računamo na ozbiljniji plasman u EuroCupu, a računamo, moramo pobijediti – kazao je trener Zdovc za službene stranice kluba.

Novopridošli Johnson trebao bi već sutra ubilježiti prve minute u dresu hrvatskog prvaka.

- Danas nam se priključio Chris Johsnon te se nadam da će uhvatiti malo ritma i pomoći nam da makar na par minuta rasteretimo Andriju Stipanovića – izjavio je slovenski stručnjak.

Cedevitaši s optimizmom gledaju ka otvaranju europske sezone u kojoj je cilj postavljen vrlo visoko. Trener Zdovc je prilikom predstavljanja ljestvicu podigao do – polufinala.

- Malo pomalo se skupljamo, što mi iz reprezentacije, što Chris Johnson koji je danas došao. U ovom zgusnutom rasporedu dosta je teško pohvatati stvari koje trener od nas traži i za to će nam sigurno trebati određeno vrijeme. Međutim, mislim da idemo u pravom smjeru. Ekipa definitivno ima puno potencijala, no očekuje nas još puno rada – smatra hrvatski reprezentativac u redovima Vitamina Filip Krušlin.

Utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 19.45h u Domu sportova.