Europa i Svijet
Hrvatska
Potencijalni hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u Pekingu

Potencijalni hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u Pekingu

Autor: Paulo Sarić

Iako se glasno spominjala mogućnost povratka u Valenciju ili odlaska u Panathinaikos, zov juana je bio prejak.

Bivši igrač Cibone i Hrvat po majci Justin Hamilton pronašao je novi klub. Potencijalni hrvatski reprezentativac prije nekoliko dana je dogovorio suradnju s Beijing Ducksima iz CBA lige. Podsjetimo, prošle je godine bila aktualna priča da će se Hamilton pojaviti na pripremama hrvatske košarkaške reprezentacije za kvalifikacijski turnir u Torinu te je navodno sve bilo usuglašeno sa samim igračem, no nekoliko tjedana prije okupljanja sklopio je usmeni dogovor s Brooklyn Netsima te je na preporuku agenta odbio nastup za Hrvatsku kako ne bi riskirao dogovoreni NBA angažman.

Ipak, u najjačoj ligi svijeta se nije dugo zadržao. Nakon sezone u Netsima prije nekoliko tjedana je zamijenjen u Kanadu u potezu koji je na drugu stranu doveo DeMarrea Carrolla te odabire prve i druge runde na draftu 2018. godine. Motiv Toronta bio je isključivo financijske prirode kako bi mogao ponuditi željeni ugovor startnom razigravaču Kyleu Lowryju i pritom ne plaćati porez na luksuz. Kako bi to postigli morali su se odreći svog krilnog igrača, ali i dva odabira na draftu naredne godine što je Brooklyn objeručke prihvatio.


Bilo je jasno da se bivši igrač Cibone neće zadržati u Raptorsima koji su ga otpustili čim su formalno-pravno mogli, a nakon kraćih špekulacija oko povratka u Europu, prvo u redove svog bivšeg kluba Valencije, a potom i Panathinaikosa, odlučio je svoj košarkaški put nastaviti u Kini. Ducksi će mu biti deveti klub u karijeri, a u glavnom gradu najmnogoljudnije države svijeta zamijenit će Randolpha Morrisa.

Bejing Ducksi su široj košarkaškoj javnosti poznati kao klub u kojemu je posljednjih šest godina nastupao Stephon Marbury koji ih je odveo do tri titule. Ipak, Starbury se umirovio u travnju ove godine pa neće hraniti loptama (nekad) potencijalnog hrvatskog reprezentativca.