Hrvatska
Regija
Povijesna pobjeda Zadra u Laktašima!

Povijesna pobjeda Zadra u Laktašima!

Autor: Teo Cilar Photo: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Nakon 0-11 protiv Igokee u gostima, Zadrani upisali prvu pobjedu!

Košarkaši Zadra nastavljaju sa sjajnim igrama u Admiral Bet ABA ligi. Skinuli su novi skalp favoriziranoj Igokei u Laktašima. Zadrani su u neizvjesnoj završnici prvo ludom tricom Darija Drežnjaka, a zatim i pogođenim bacanjima Antonia Jordana upisali pobjedu 81:84 (16:16, 29:22, 13:25, 23:21).  Zadru je ovo šesta pobjeda te se trenutno nalazi na visokoj trećoj poziciji ljestvice. 

Na +5 domaćih u prve dvije minute Zadrani su odgovorili serijom 7-0 (Jordano 5, Davis 2) za prvo vodstvo 7:9. Bila je to dosta tvrda četvrtina koja je završila rezultatom 16:16, da bi se u drugoj momčadima ipak otvorilo u napadu. Zadar je tricom Lakića poveo 18:21, ali je onda Igokea napravila 8-0 za +5 i preuzela kontrolu nad rezultatom. Imali su domaći pred kraj poluvremena i najvećih +9 (45:36), da bi se u svlačionice otišlo s rezultatom 45:38.

Početkom drugog poluvremena Tanasković i Ray su Igokeu ponovno odveli na +9 (49:40), no onda je krenula velika zadarska serija. Otvorio je Jordano, nastavili su Ramljak, Žganec i Božić, a zaključio opet Jordano tricom za preokret na 49:51. Sve to u nešto više od dvije minute. Domaći su se tada uspjeli stabilizirati, ali je Zadar treću dionicu opet završio serijom 7-0 (Jordano, Drežnjak, Davis) za +5, 58:63 uoči posljednjih deset minuta igre.

I u četvrtoj četvrtini gosti su nastavili s boljom igrom i kontrolom rezultata, da bi manje od tri minute prije kraja, nakon dvije vezane trice Davisa, poveli +7, 72:79. Međutim, domaći se nisu predavali. Tanasković, Ray i Crawford dovukli su ih do izjednačenja, 79:79, kada je na semaforu ostalo manje od 50 sekundi. A onda je na scenu stupio Dario Drežnjak fantastičnom tricom s istekom napada za +3. U samoj završnici Jordano je bio mirne ruke s penala, a Ray promašio tricu za produžetak i pobjeda je zasluženo otišla u Zadar.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Antonio Jordano sa 21 košem te Dario Drežnjak sa 20, dok je Karlo Žganec postigao 14 poena uz 10 skokova, Juan Davis 10 koševa, a Luka Božić sedam uz po 11 skokova i asistencija. Igokeu su predvodili Nikola Tanasković sa 20 poena te Kendrick Ray sa 16, no to im nije bilo dovoljno protiv raspoloženih i borbenih Zadrana.

Momčad Danijela Jusupa sada je na omjeru 6-4, čime je na ljestvici preskočila današnjeg protivnika, koji ima 5-5. Već u nedjelju Zadrane očekuje novo gostovanje, ovoga puta prvenstveno kod Šibenke na Baldekinu.