Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Povratak visokog Zadranina u reprezentaciju

VIDEO: Povratak visokog Zadranina u reprezentaciju

Autor: Paulo Sarić

Polako se saznaju imena junaka koji će se suprotstaviti Mađarskoj i Litvi.

Do prve sljedeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kini ostalo je još 15 dana. Protivnik izabranicima Dražena Anzulovića bit će reprezentacija Mađarske koja je trenutno s omjerom 4-4 pobjedu iznad Hrvatske te bi eventualni poraz u Osijeku značio opraštanje od nade u put na daleki istok.

Iako popis reprezentativaca koji će se suprotstaviti našim sjevernim susjedima još uvijek nije službeno obznanjen, on je poslan klubovima iz kojih su počele dolaziti prve informacije.

FOTO: Twitter screenshot

Jedna takva stigla je iz Slovenije, točnije KK Sixt Primorska koji se natječe i u Drugoj ABA ligi, a glasi da je jedan od odabranih i bivši igrač Zadra i Manrese Marijan Čakarun koji ove sezone pruža dobre partije u regionalnom natjecanju u kojem zabija 11,8 poena uz pet skokova u prosjeku.

- Poziv mi, kao i svakom košarkašu, puno znači. Na pripreme izabrane vrste odlazim radi obaveza Žižića i Zupca u NBA ligi. Kada na tvoju adresu stigne reprezentativna pozivnica, to se ne odbija! – rekao je 204 centimetra visoki košarkaš za službene stranice kluba.


28-godišnjem Zadraninu ovo neće biti prvi put da će odjenuti dres hrvatske seniorske reprezentacije pošto je ljetos bio članom momčadi koja je osvojila prvo mjesto na Kupu „Borislav Stanković“ u kineskom Šenženu.

Hrvatsku prvi izazov očekuje u četvrtak 29. studenog u Osijeku protiv Mađarske, da bi četiri dana kasnije Anzulovićevi momci otputovali u Vilnius na megdan Litavcima.