Hrvatska
Povratak Vladovića za jači dalmatinski derbi

Povratak Vladovića za jači dalmatinski derbi

Autor: Paulo Sarić

Kompletni Zadrani u Split putuju s namjerom da se održe na vrhu premijerligaške tablice.

Nakon završetka uspješne regionalne sezone u kojoj su izjednačili najbolji rezultat u posljednjih devet godina Zadrani se okreću domaćem prvenstvu. Prvi izazov očekuje ih sutra u Splitu gdje idu na megdan iskusnoj momčadi koju s klupe vodi donedavni hrvatski izbornik Ivica Skelin. Iako je Split upisao dva poraza u posljednja dva susreta, 'žuti' svakako imaju potrebnu kvalitetu da odigraju dobru utakmicu, što su, uostalom, pokazali i u prvom ovosezonskom dvoboju igranom na Višnjiku kada su do posljednjeg napada držali domaćine u šahu.

- Očekujem pravi dalmatinski derbi i dobru utakmicu. Ambijent će sigurno biti odličan. Utakmica nam je izuzetno važna jer želimo ostati na jednom porazu i u utrci za prvim ili drugim mjestom na kraju osnovnog dijela HT Premijer ligezapočeo je trener Zadra Aramis Naglić i nastavio - Split je dobra momčad. Igraju promjenjivo, ali imaju kvalitetu da pobijede svakoga u ligi. Prije svega tu su Kedžo, Scott, Filipović, Marčinković, Kalajžić, Širko… dakle niz provjerenih i kvalitetnih igrača. Očekuje nas težak susret, no imali smo više vremena za pripremu nego je to slučaj u ABA ligi pa vjerujem da smo se dobro spremili. Želimo pružiti pravu partiju.

Pošto se radi o dvoboju povijesno gledano dviju najboljih momčadi s prostora Dalmacije, izraz „dalmatinski derbi“ bio je neizostavan i u najavi od strane iskusnog Ive Ivanova.

- Pred nama je pravi dalmatinski derbi i fešta košarke. Split je jako dobra momčad koja je popunjena na svim pozicijama. U prvom dijelu prvenstva imali smo velikih problema protiv njih u Zadru, ali vjerujem da, s pravim pristupom od početka susreta, u nedjelju možemo doći do pobjede koja bi nam bila vrlo bitna za nastavak hrvatskog prvenstva – dodao je 32-godišnji visoki igrač.

U odnosu na ljubljanski ogled u sastav se vraća i oporavljeni Jakov Vladović pa Zadrani u Split putuju kompletni u namjeri da se zadrže na čelu premijerligaške tablice.

Utakmica se igra u nedjelju na Gripama, s početkom u 17 sati.