Regija
Poznat raspored ABA lige, prvi hrvatski derbi u 5. kolu

Poznat raspored ABA lige, prvi hrvatski derbi u 5. kolu

Autor: Teo Cilar Photo: ABA liga

Posljednjeg dana rujna kreće ABA liga.

Danas je objavljen raspored AdmiralBet ABA lige za sezonu 2022/2023 u kojoj bi trebala nastupati tri hrvatska kluba, Zadar, Split i Cibona čiji nastup je pod najvećim upitnikom. Start lige zakazan je između 30. rujna i 03. listopada kada kreće natjecanje utakmicama prvog kola.

Ždrijeb je htio da Split u prvom kolu ide na teško gostovanje u Podgoricu kod Budućnosti, Cibona bi trebala biti domaćin protiv novog Euroligaša, Partizana NIS dok bi "najlakši" posao od naših klubova na startu trebao imati Zadar koji će biti domaćin drugoj momčadi iz Podgorice, SC Derbyju.

Prvi hrvatski derbi na rasporedu je u 5. kolu kada Zadar dočekuje Split, a u 6. kolu Split će na domaćem terenu dočekati Cibonu. Najveći hrvatski derbi na rasporedu je u 12. predposljednjem kolu prvog dijela prvenstva, Zadar će biti domaćin Ciboni što bi značilo da će automatski igrati i na samom kraju prvenstva u predposljednjem 25. kolu, a vrlo lako utakmica bi mogla odlučivati tko će između ova dva kluba ispasti iz lige. Podsjetimo, Zadar je znatno smanjio budžet za ovu sezonu, a dobro znamo kako su se mučili u prošloj sezoni kada je momčad bila više nego duplo skuplja dok za Cibonu nema potrebe pisati u kakvim su problemima. Spomenimo i to kako će novi direktor KK Zadar, David Gunjević biti jedan od dopredsjednika ABA lige. 

Kompletan raspored ABA lige možete vidjeti OVDJE.