Hrvatska
Pred Bašićem je težak put

Pred Bašićem je težak put

Autor: Paulo Sarić

Zadarski košarkaš nije htio komentirati incident između Marina Rozića i njega.

Nakon Zadranima uvijek slatke pobjede nad Cibonom pred novinare je prvi izišao lanjski kapetan dalmatinskog kluba Lovre Bašić koji je sinoć odigrao vrlo dobru utakmicu i pokazao zašto ga se smatralo, i još uvijek smatra, talentiranim igračem.

- Čestitam Ciboni na dobroj utakmici. Mi smo odigrali čvrsto, pogotovo u obrambenom dijelu te smo, iako nas nije služio vanjski šut, uspjeli doći do pobjede. Zahvaljujući dobroj roli Knowlesa pred kraj smo se uspjeli odvojiti na prednost koju smo i zadržali do konca susreta – rekao je Bašić.

Mladi je Zadranin odigrao pravu utakmicu nakon dugo vremena te je novinare zanimalo je li mu ovo najbolja partija sezone.

- Nažalost, jest – kazao je uz smiješak samokritični, ali zadovoljni Bašić koji nije htio dublje komentirati što se događalo između Marina Rozića i njega u posljednjoj četvrtini.

Trener zagrebačkog sastava Ante Nazor nije najzadovoljniji došao pred novinare. Iako mu je jučer bio rođendan, bivši mu klub nije darovao bodove.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Željeli su je više nego mi. Dopustili smo im kontrolu nad srcem reketa, bilo da je u pitanju low post ili pick'n'roll igra. Problem su nam predstavljale i koš-faul situacije. Nismo bili dovoljno čvrsti te je protivnik dobio viziju kako odigrati da dođe do pobjede. Imali smo svoje prilike, ali ih nismo uspjeli iskoristiti – izjavio je bivši trener Zadra koji je nakon pressice primao čestitke okupljenih novinara.

Za razliku od njega domaći je stručnjak bio zadovoljan prikazanim. Zadar je i bez velikog doprinosa nominalno najboljih igrača uspio doći do pobjede.

- Ne bih rekao da smo odigrali veliku utakmica, ali odigrali smo dobro. U nekim smo dijelovima bili rastrgani, no na koncu nas to nije koštalo pobjede. Zadovoljan sam reakcijom igrača s klupe, a prezadovoljan igrom Lovre Bašića koji je bio pravi razigravač. Sretan sam i što postajemo škvadra i to nam je najveći plus iz ove utakmice – naglasio je trener Naglić nakon druge pobjede nad Cibonom u samo nekoliko tjedana.

Upitan je li upravo njegovo obraćanje javnosti s istog mjesta nakon utakmice sa Škrljevom trgnulo mladoga Bašića da prikaže igru kakva se od njega očekuje već godinama riječki je stručnjak rekao:

- Ne vjerujem: Njega je ipak malo teže trgnuti. No, izuzetno mi je drago zbog Lovre. Pred njim je sada težak put i treba zadržati ovu razinu koju je pokazao protiv Cibone. U zadnje vrijeme dobro trenira i potreban nam je ovakav kakav je bio večeras – zaključio je zadarski strateg nakon slatkog trijumfa.