Europa i Svijet
NBA PREVIEW: Pred navijačima Pistonsa je sezona puna strepnje

NBA PREVIEW: Pred navijačima Pistonsa je sezona puna strepnje

Koliko može duo Griffin - Drummond?

KOLIKO MOŽE DUO GRIFFIN / DRUMMOND?

DETROIT PISTONS: NBA prvaci (3): 1989, 90, 04; skor u povijesti 2692-2840 (48,7%)

TRENER: Dwane Casey, 9 sezona, skor 373-307 (0-0 kao trener Pistonsa)

LANI: skor 39-43, 9. na Istoku. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE: Nova lica su krilo Glenn Robinson III (Indiana) i dvojica Europljana, Gruzijac Zaza Pachulia te Španjolac Jose Calderon (Cleveland). Na draftu su uzeli Khyrie Thomasa i Brucea Browna. „Motor City“ su napustili Anthony Tolliver (Minnesota) i otpušteni Dwight Buycks, Eric Moreland i Key Felder. 

ŠTO OČEKIVATI: Pistonsi su lani doveli all-star četvorku Blakea Griffina i konačno napravili korak u pravom smjeru. Bilo je prekasno da ugrabe doigravanje, no zaobiđu li ih ozljede ove im sezone ono ne bi smjelo izmači. Startni playmaker Reggie Jackson je lani odigrao tek 45 utakmica. Bude li on zdrav, Pistonsi će dobiti novu dimenziju. Jackson je vrlo dobar razigravač, a Griffin i najbolji skakač lige Andre Drummond su jedna od najboljih visokih kombinacija u ligi.

„Lani su navijači vidjeli tek djelić onog što Andre i ja možemo. Obojica smo istog mentaliteta i to će se osjetiti i na terenu kad dobijemo priliku uigrati se kroz trening kamp“ – optimističan je Blake Griffin.

 

No, nažalost nemaju nikog tko bi se priključio ovoj trojci i stoga je pred navijačima Pistonsa sezona puna strepnje. Imaju i novog trenera. Dwane Casey je dobio nagradu za trenera godine i nakon toga otpušten od Raptorsa. Nije dugo čekao na novi angažman i pokušat će od Pistonsa napraviti nove Raptorse. Na bekovskim pozicima Casey će uz spomenutog Jacksona imati Isha Smitha, Lukea Kennarda, Langstona Gallowaya, španjolskog veterana Jose Calderona, te dvojicu rookiea Bruca Browna i Khyrie Thomasa. Od ovih igrača samo je Jackson siguran u petorci. Na krilima uz Griffina će najvjerojatnije startati Stanley Johnson, a tu su još Henry Ellenson, Jon Leuer, Reggie Bullock te Glenn Robinson III. Pod košem Drummonda će mijenjati gruzijski veteran Zaza Pachulia.

PROGNOZA: Lani im je doigravanje zamalo izmaklo. Ove bi mogli ugrabiti sedmu ili osmu poziciju ako ih zaobiđu ozljede.

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 21,9- all-star centar Andre Drummond godinama je izazivao podsmjehe navijača svojim izvođenjem slobodnih bacanja. U sezoni 2016/17 gađao ih je tek 137/355 (38,6%), na jednoj utakmici 1/11,  da bi prošle sezone svoj postotak ubačaja slobodnih bacanja popravio za 21,9% gađavši 239/395 (60,5%), na jednoj utakmici odličnih 14/16.