Hrvatska
Preko noći se promijenio status Ukića i Jordana koji imaju pravo nastupa i u domaćim natjecanjima

Preko noći se promijenio status Ukića i Jordana koji imaju pravo nastupa i u domaćim natjecanjima

Autor: Branko Tabak

Roko je mogao igrati jučer, a Antonio će zaigrati sutra.

Prema promjenama u propozicijama HKS-a kojima je klubovima omogućena registracija dodatna dva igrača Roko Leni Ukić je stekao pravo nastupa za KK Split i u domaćin natjecanjima, baš kao što Antonio Jordano ima pravo igrati za Zadar u HT Premijer ligi i Kupu Krešimira Ćosića.

I dok je Ivica Skelin odlučio Ukića odmoriti protiv Hermes Analitice, dan nakon velike partije i pobjede nad Budućnosti u ABA ligi, pomoćni trener Zadra Ivan Perinčić (Veljko Mršić se vratio u pogon, ali još uvijek nije spreman preuzeti vođenje utakmica) je jedva dočekao uključivanje u natjecateljski ritam novog igrača.

Naime, Zadrani u utorak u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića gostuju kod vodeće momčadi Prve muške lige Cedevite Junior. 

Zagrepčani su pod vodstvom trenera Marka Trninića nanizali 11 pobjeda u 11 susreta te su najozbiljniji kandidat za plasman u HT Premijer ligu. Prema kvaliteti igrača i igrama koje pokazuju u ovom trenutku bi bili i te kako konkurentni i u 'Premijerki'. Razlog je to zbog kojeg u Zadru s velikim oprezom dočekuju ovaj susret:

 - Ovo je nama jedna od najvažnijih utakmica u siječnju. Maksimalno ozbiljno i koncentrirano dočekujemo ovu utakmicu. Danas je najvažnije, nakon stresne utakmice protiv Cedevita Olimpije i neprospavane noći, ekipu dignuti i regenerirati kako bi spremni dočekali sutrašnju utakmicu. Cedevita Junior će biti zahtjevna jer će oni sigurno biti motivirani. Pokušat će napraviti iznenađenje. Sad kada imamo cijelu ekipu na okupu mislim da smo spremni odigrati jednu dobru utakmicu, naravno imperativ je pobjeda jer kao što sam rekao ovo nam je jedna od najvažniji utakmica u siječnju, rekao je Perinčić

Susret Cedevita Junior - Zadar igra se u utorak 12. siječnja s početkom u 18 sati.