Hrvatska
Prekrasna košarkaška priča iz Čakovca

Prekrasna košarkaška priča iz Čakovca

Autor: Teo Cilar

Zadar ima ljetnu, a Čakovec zimsku ligu.

Bliži se kraj zime, a to je vrijeme kada se drugu godinu u nizu u Čakovcu igra Zimsko prvenstvo. Ovo vrlo zanimljivo natjecanje bilo je vrlo popularno sredinom i krajem 90-ih kada su ga igrale momčadi iz Međimurja, Varaždina i Slovenije.

Iz nekih razloga, prvenstvo se tada prestalo igrati i nije se igralo sve do prošle godine kada ga ponovno "oživljavaju" dva košarkaška entuzijasta Neven Levačić i Matija Terek. Suigrači u KK Čakovec Globetka, klubu koji godinama dominira u Trećoj ligi sjever. Oni su uz pomoć svog kluba, ali i ŽKK Radost gdje Terek trenira cure odlučili reaktivirati Zimsko prvenstvo i prošle godine organizirali to natjecanje nakon mnogo godina pauze. 

Neven Levačić na Zimskom igra za ekipu PPČ

Matija Terek uz organizaciju turnira uskače i u suđenju, a igra za ekipu AGM Basket


Zimsko prvenstvo je 2019. godine brojalo pet ekipa, sve iz Čakovca, a osvojila ga je momčad Park`s za koju su igrali bivši košarkaši Međimurja koji su u drugoj polovici 90-ih dominirali u prvo u kadetskim, a zatim u juniorskim natjecanjima regije sjever. 

Branitelji naslova, momčad Park`s

Ove godine liga ima šest ekipa, a opet su sve momčadi iz Čakovca. Velika je želja organizatora da se priključe i druge ekipe iz ostalih međimurskih mjesta, prvenstveno iz košarkaških sredina kao što su Mursko Središće, Nedelišće, Donji Kraljevec, Kotoriba i Donja Dubrava. 

Drugo izdanje Zimskog prvenstva startalo je 02. veljače, a odigrana su dva kola. Natjecanje su otvorili prošlogodišnji finalisti, Park`s i Laganini Basket Case, a opet su bolji bili košarkaši Park`s-a s 64:51. Ispod vam donosimo sve rezultate i strijelce prva dva kola, kao i ljestvicu te listu najboljih strijelaca. 


Na ljestvici vodi momčad Park`s koja je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede. Odmah do njih, također s dvije pobjede nalazi se momčad PPČ, a prošlogodišnji finalist Laganini Basket Case trenutno drži posljednje mjesto bez pobjede.  


Listu strijelaca predvodi Matija Novak koji je dominirao u prva dva kola ubacivši prvo 26 poena, a zatim 31, skoro polovicu koševa svoje momčadi Park`s u prva dva kola. 



Matija Novak dominira u prva dva kola


Na prvenstvu smo zatekli i Patrika Jambrovića, košarkaša Zaboka koji svoje slobodno vrijeme iskoristi da dođe doma u Čakovec. Svojim savjetima pomagao je ekipi Katruža, očito je pomoglo jer su momci ostvarili prvu pobjedu. 

Patrik Jambrović i njegove Katruže

Treće kolo natjecanja na redu je u nedjelju 16. veljače, a u prvoj utakmici dana ujutro u 9 igraju Katruže protiv Stopera Fiškal, u 10:30 na teren će Laganini Basket Case i AGM Basket jedine dvije momčadi bez pobjede u prva dva kola, a u posljednjem susretu dana točno u podne na teren izlaze dva vodeća sastava Park`s i PPČ. Sve utakmice igraju se u dvorani Trgovačke i ekonomske škole. 

Sva događanja Zimskog prvenstva možete pratiti na službenoj stranici zimsko.com, zatim na službenoj Facebook stranici Zimsko košarkaško prvenstvo Čakovec i za kraj na Instagramu