Intervjui
Premijer liga nije tema u svlačionici

Premijer liga nije tema u svlačionici

Mijić i družina zasad idu utakmicu po utakmicu.

Zagrebački Agrodalm jedno je od najugodnijih iznenađenja Prve muške lige. Klub koji je osnovan prije samo devet godine ove je sezone izborio plasman u osminu finala Kupa „Krešimir Ćosić“ gdje su odmjerili snage protiv Zadra, a trenutno zauzima drugo mjesto u ligi koje mu donosi nastup u elitnom razredu hrvatske košarke slijedeće godine što bi bio veliki uspjeh.

- Zaista se ne sjećam da je tako mali klub s malom tradicijom izborio [sudjelovanje u] društvu najboljih, ukoliko se to dogodi. Bez obzira što imamo prednost od dvije pobjede nad Universitasom i tri u odnosu na Bosco i Rudeš oprezni smo jer znamo da se u jednom ili dva vikenda sve okrene. Sada sve lijepo izgleda, ali moramo gledati utakmicu po utakmicu - kaže Damir Mijić, trenutno prvi strijelac Agrodalma s 18 poena u prosjeku.

FOTO: ksz-zagreb.hr

Prošlog vikenda izborena je teška pobjeda kod Istraunija u Puli koja bi se mogla pokazati jednom od ključnih na putu prema drugom mjestu.

- Slažem se da bi ta utakmica mogla biti jedna od presudnih za naš rezultat. Bila je vrlo teška jer smo rano ušli u probleme s osobnim pogreškama pa smo morali smanjiti rotaciju. Uz to, postotak šuta nam je bio daleko ispod našeg nivoa, ali u završnici smo ostavili srce na parketu i imali više želje za pobjedom. I ta utakmica je pokazala da nema favorita, jer znamo kako su u posljednjim kolima prolazili tzv. favoriti - dodaje Mijić koji ističe da Premijer liga nije tema u svlačionici - mi zaista ne razmišljamo o mogućem nastupu u elitnom razredu hrvatske košarke, već se kroz treninge, odličnu zafrkanciju i kemiju koju imamo pripremamo za svaku slijedeću utakmicu.


FOTO: ksz-zagreb.hr

Prvi sljedeći izazov koji očekuje momčad Joška Garme je Podravac kojeg će Agrodalm ugostiti u nedjelju u SD Trnsko, a popularni Felix očekuje još jedan težak susret

- Bez obzira što Podravac igra bolje u gostima to je momčad koju apsolutno treba respektirati. Braća Zadravec i iskusna centarska linija spremni su svakome napraviti probleme. Nama će ključno biti da nametnemo svoj ritam od početka koji bi nam onda u toku utakmice omogućio prednost. Ovo je susret koji nam je važno dobiti uoči dvoboja protiv Gorice, Bosca i Universitasa – zaključio je Mijić.