Hrvatska
Preporod Alkara, Škrljavo u Kostreni doživjelo pravi potop

Preporod Alkara, Škrljavo u Kostreni doživjelo pravi potop

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Depolink Škrljevo

Sinjani kreću u napad na doigravanje

Najbolju utakmicu sezone Alkar je odigrao u Kostreni protiv Škrljeva koje je dobilo pravu košarkašku lekciju. I zato je poštenije kazati da Alkar nije dobio loše Škrljevo, nego je Škrljevo izgubilo od sjajnog Alkara…

DepoLink Škrljevo – Alkar 71:99 (22:24, 16:29, 18:28, 15:17)

Kostrena – SD Kostrena. Gledatelja: 200
Suci: Tomislav Vovk, Josip Mikulić, Dino Barišić

Škrljevo: Whitney 3, Bart 7, Krajina 6, Gulin 5, Šljivarić 1, Svoboda 15, Salopek 2, Rajković, Šarić 6, Ćošić, Hollowell 5, Stanojević 21.

Alkar: Alok 17, Brocić 17, Anderson 13, Blatančić 13, Nazor, Matulina 8, Boban 2, Marčinković 8, Gurley 2, Tomašević 6, Vučić 7, Jukić 6.

Sjajno otvaranje imao je Alkar koji je u potpunosti otpuhao domaćine s parketa. Krenuli su Sinjani s 10-0, da bi u petoj minuti semafor pokazao čak 13 koševa više na strani sinjske momčadi (4:17). A onda se ukazao Svoboda kod domaćih i odigrao simultanku. Čak 15 koševa postigao je do odlaska na prvi mini predah, pri čemu je Škrljevo dva puta imalo i minimalnu prednost, ali su ipak dva koša plusa bila su na strani Alkara poslije deset minuta igre (22:24), piše Ferata.hr.

Svobodi je na izazov prvo odgovorio Blatančić koji je pogađao sa svih pozicija pa je Alkar opet pobjegao na plus osam početkom drugog perioda, da bi potom u veliku seriju krenuo Brocić koji je u naredne tri i pol minute zabio, vjerovali ili ne, 15 vezanih koševa i tako odveo svoju momčad do plus 15 u 16. minuti (32:47). Bilo je i plus 17 za Alkar na ulasku u posljednju minutu prvog dijela, da bi na poluvrijeme momčadi otišle s rezultatom 38:53.

Odlična energija u redovima kompletne sinjske momčadi jednostavno je bila previše za domaće koji niti očima nekad nisu mogli ispratiti košarkaše Alkara. Briljantna igra Alkara dobila i nove sjajne momente – odlične kontre, proigravanja i atraktivna zakucavanja, potom i trice, sve skupa za plus 25 na kraju treće četvrtine (56:81).

Kako je pitanje pobjednika bilo riješeno tako se samo čekao kraj kako bi 20-ak pristiglih Maligana, ali i kompletna domaća publika mogli zapljeskati Alkaru na velikoj predstavi. Damir Milačić još jednom je dokazao da zna znanje, jer Alkar sada izgleda moćno i spreman da se dočepa i Top 8, što je donedavno izgledao kao znanstvena fantastika.

U sljedećem kolu Alkar je domaćin Dubravi.

Standings provided by Sofascore