Europa i Svijet
Hrvatska
Prije četiri povezana gostovanja Splićana Helios na Gripama zatvara trilogiju 'Adio stari parket'

Prije četiri povezana gostovanja Splićana Helios na Gripama zatvara trilogiju 'Adio stari parket'

Igraju dinamičnu košarku...

Trilogija "Adio stari parket" završava utakmicom u kojoj Split na Gripama u utorak od 18 sati, u 10. kolu Druge ABA lige ugošćuje Helios Sunse. Gosti iz Domžala su u vodećem kvartetu lige, imaju omjer 6:3. Snage gostiju, koje predvode Radovčić, Mahkovič i Konjević, svjestan je trener "Žutih" Ante Grgurević, ali vjeruje u svoje igrače.

- Helios ima dobar omjer, igra dinamičnu košarku, ima neupitnu kvalitetu, ali mi igramo kući i znamo što nam je raditi. Većina napada im je na dva na dva, igraju široko, kada takve ekipe imaju visoku kvalitetu šuta onda je to teško braniti. Na nama je da to spriječimo - rekao je Grgurević.

Već u utorak navečer, odmah nakon utakmice kreću radovi na zamjeni parketa, koji bi trebali biti završeni dok Split odradi četiri gostovanja zaredom (Sonik Puntamika, Široki, Gorica i Dynamic). 

- Eto, ide stari parket od povijest, tu je od 1997. godine, mogu reći da sam ga svih ovih godina baš provjerio, od kvalitete do tvrdoće. Nadam se da će svi radovi koji slijede biti završeni u roku - kazao je Grgurević.