Regija
Promjene u abaligašima

Promjene u abaligašima

Autor: Paulo Sarić

Mega zadržala nositelja, Igokea pustila epizodista.

Bivši igrač Crvene zvezde Nikola Rebić produžio je ugovor s Mega Bemaxom, prenose službene stranice srbijanskog kluba. Nakon što je krajem prošle godine preselio u Srijemsku Mitrovicu mladi je razigravač počeo pružati solidne partije te je do konca regionalne lige prosječno bilježio sedam koševa i 4.5 asistencije po susretu.

- Dolazak u Megu prošle sezone bio je pravi potez koji mi je omogućio da se razvijem u pravom smjeru pa sam, u dogovoru s klubom i bez puno razmišljanja, odlučio ostati ovdje i narednu sezonu. Mega Bemax će i sljedeće godine imati mladu i talentiranu ekipu gdje vjerujem da ću imati prostora i šansu nastaviti s napretkom. Svakako ću biti među najiskusnijim igračima u ekipi. Svjestan sam te odgovornosti i dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje – kratko je kazao 22-godišnjak.


Rebić je profesionalnu karijeru započeo u Radničkom iz kojega je sa 18 godina preselio u redove aktualnog srbijanskog prvaka u kojemu nije dobio pravu priliku pa je karijeru odlučio graditi preko Mege.

Za razliku od bivšeg mladog srbijanskog reprezentativca, bivši slovenski mladi reprezentativac Blaž Mahkovic napustio je Jadransku ligu. Sada već iskusni 27-godišnjak nije se snašao u Igokei te će karijeru nastaviti u redovima Heliosa. Bit će to njegov povratak u Domžale gdje je već proveo dvije sezone. Upravo se iz Sunsa zaputio ka Union Olimpiji što mu je bila prva abaligaška stepenica. No, u ABA ligi nije ostavio dublji dojam pa se nakon tri sezone na Jadranu vraća u slovensku ligu. Prošle je sezone u redovima bosanskohercegovačkog prvaka na terenu prosječno provodio nešto više od 15 minuta što mu je bilo dovoljno za 4.5 koša u prosjeku.