Hrvatska
Promjene u Cedeviti Junior, dosadašnji Mulaomerovićev pomoćnik pred novim izazovima

Promjene u Cedeviti Junior, dosadašnji Mulaomerovićev pomoćnik pred novim izazovima

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Luka Pešut

Dugogodišnji trener u Domu košarke, Luka Pešut, novi je trener juniorske selekcije KK Cedevita Junior kao i razvojne momčadi Mladost.

Luka već duže radi na Velesajmu, a posljednje 4 sezone je proveo kao pomoćni trener prve ekipe Cedevite Junior, dvije s trenerom Markom Trninićem te dvije s aktualnim trenerom Damirom Mulaomerovićem.

Ovo je prvi put u karijeri da si prvi trener ekipe, kako je počeo tvoj trenerski put i što možemo očekivati od trenera Pešuta?

“Prošao sam cijeli razvojni trenerski put od trenera u školi košarke, nakon toga nastavio trenersku karijeru u Domu košarke kao pomoćni trener kadetske selekcije. Nakon kadeta postao sam pomoćnik treneru Marku Trninića te smo uz juniorsku selekciju i vodili seniore Cedevite Junior u Prvoj ligi i ostvarili uspjeh ulaska kluba u Premijer ligu. Nakon ulaska u Premijer ligu bio sam pomoćni trener zadnje dvije sezone kod trenera Damira Mulaomerovića. Nakon dvije godine rada s njim i skupljanja iskustva sa svim tim kvalitetnim kolegama i dobrim igračima dobio sam priliku da u svom klubu vodim jedan ozbiljan projekt, a to je juniorska ekipa i naša druga ekipa koja igra u Prvoj ligi, Mladost. Momčad će biti sastavljena od naših juniora, nekoliko mlađih seniora i 1-2  igrače sa iskustvom koji će nam pomoći u razoju mladih igrača kao i u stabilnosti rezultata u Prvoj ligi. Većina naših igrača će osjetiti treninge prve ekipe te da vide što ih čeka u budućnosti.”

Mladost je projekt koji je već godinama surađuje s Cedevitom Junior, a sad je taj projekt u tvojim rukama.

“Već duže vrijeme surađujemo s Mladosti koja je ranije igrala drugu ligu, a prošle godine su ušli u Prvu ligu pod vodstvom trenera Matova što je stvarno ispao pun pogodak. Našim igračima pružamo jedan dobar nivo seniorske košarke da se prilagode i da lakše naprave taj prijelaz iz juniora u seniore, budu nositelji na seniorskom nivou i da osjete ligu koja je dobra za njih gdje ima iskusnih i kvalitetnih igrača protiv kojih mogu igrati i naravno nešto naučiti.”

Koji su ciljevi za sljedeću sezonu?

“Ciljevi su prvenstveno da podignemo kvalitetu svakog igrača u našoj ekipi kako bi ga što bolje pripremili za prvu ekipu. Koncept treninga će biti prilagođen individualnom radu i razvoju za svakog igrača, kako na parketu tako i u teretani, da se ti individualni zaostaci poboljšati kako bi se što lakše došlo u taj svijet seniorske košarke. Primarni cilj je svakako da svaki igrač bude bolji nego što je bio na početku sezone.”