Hrvatska
Regija
Protiv oslabljene Olimpije po nastavak pozitivnog niza

Protiv oslabljene Olimpije po nastavak pozitivnog niza

Spremni smo ostaviti srce na parketu.

Današnjim dvobojem Zadra i Petrol Olimpije počinje 11. kolo ABA lige. Zadrani u susret ulaze na krilima dobrih igara koje su im donijele osam pobjeda u posljednjih devet susreta te se nadaju nastavku pozitivnog niza.

- Olimpija je zaista zahtjevan suparnik, povezali su tri pobjede u Jadranskoj ligi i igraju dosta dobru košarku. Glavne su prijetnje njihova dva stranca, Jordan Morgan i Devin Oliver, aktivni i atletski igrači na visokim pozicijama te iskusni Domen Lorbek. Ipak, posebno bih istaknuo i Gregora Hrovata, svestranog i vrijednog igrača, koji na neki način povezuje redove Ljubljančana – kazao je trener Zadra Aramis Naglić u najavi utakmice i dodao - u dobroj smo seriji i spremni smo ostaviti srce na parketu. Vjerujem da ćemo, uz veliku podršku naših navijača i Tornada, upisati petu pobjedu u ABA ligi.

Olimpija se trenutno nalazi na šestom mjestu regionalnog natjecanja s učinkom od pet pobjeda i isto toliko poraza, a Zadar bi se eventualnim trijumfom izjednačio s Ljubljančanima. 

- Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Radi se o kvalitetnoj i moćnoj ekipi. Mi smo u dobroj formi, maksimalno smo motivirani i pozivam navijače da nas podrže. Nadam se da ćemo ih razveseliti novom pobjedom - kaže jedna od glavnih uzdanica Zadra Luka Božić.

Slovenci u Zadar dolaze u oslabljenom sastavu, bez Talora Battlea koji je ozlijedio stražnju ložu te će s parketa izbivati tri tjedna i Erjona Kastratija, a upitan je i nastup Bojana Radulovića koji se povrijedio u posljednjem europskom nastupu.

- Zadar je u dobroj formi. U posljednje su vrijeme podigli razinu igre i bilježe dobre rezultate. Igraju pred svojim navijačima te nas stoga očekuje težak posao. Želimo odigrati kao u posljednjim susretima ABA lige. Puno toga će ovisiti o nama samima – kazao je trener Zmajčeka Gašper Okorn.

Njegove misli dijeli i najbolji igrač Olimpije Jordan Morgan koji predvodi svoju momčad s gotovo 16 poena i osam skokova u prosjeku.

- Čeka nas teško gostovanje u Zadru. No, vjerujem da smo sposobni igrati na visokoj razini i učinit ćemo sve da iznenadimo domaćina – kazao je Amerikanac.

Utakmica se igra u petak, s početkom u 20 sati, a iz kluba poručuju da će se ponovno koristiti brojači ulaznica te mole navijače da na vrijeme dođu u Dvoranu Krešimira Ćosića.