Europa i Svijet
Regija
Prvi angažman Radonjića nakon odlaska iz Zvezde

Prvi angažman Radonjića nakon odlaska iz Zvezde

Autor: Branko Tabak

Na klupi Bayerna zamijenio Sašu Đorđevića.

Nije dugo trebalo čekati da vijest postane službena -  bivši trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić novi je trener Bayerna.Vijest je objavio klub na svojim internetskim stranica.                                

Radonjić je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženj suradnje na još godinu dana. Radonjić na klupi mijenja srbijanskog izbornika Sašu Đorđevića koji je dobio otkaz nakon ispadanja Bayerna iz Eurokupa. U polufinalu je od Bavaraca bila bolja turska Darussafaka.  

Radonjić će debi na klupi Bayerna imati u srijedu kada je na rasporedu utakmica njemačkog prvenstva između Bayerna i Ulma. 

Zanimljivivo, nakon što se rastao s Crvenom zvezdom ovo je prvi angažman Radonjića, jednog od nacjenjenijih europskih trenera. 

"Bilo je još nekih opcija proteklih mjeseci. O ovoj nisam dugo razmišljao. Momčad je izgubila četiri utakmice u nizu, u posljednjem susretu primili smo više od 90 poena. Moramo popraviti obranu. Imamo dovoljno vremena za to do početka doigravanja. Cilj Bayerna je jasan. Osvajanje naslova prvaka Njemačke", izjavio je Radonjić u prvom obraćanju njemačkoj košarkaškoj javnosti. 

Bayern je unatoč krizi rezultata vodeća momčad Bundeslige.