Europa i Svijet
Radonjiću je svaka utakmica bitna, Shigiangovi momci uče

Radonjiću je svaka utakmica bitna, Shigiangovi momci uče

Autor: Teo Cilar

Kinezi nedorasli protivnici Bayernu.

Nakon što je Bayern Munchen slavio protiv prvaka Kine Liaoninga s uvjerljivih 79:43, oba su trenera istaknula dobre stvari za njihove momčadi.

Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je velika, a što dobrog u ovakvim utakmicama treneri mogu izvući komentirao je Dejan Radonjić.

- Jako nam je bitno da možemo analizirati trenutnu situaciju, možemo uvježbavati akcije. Dva dana poslije turnira počinje nam domaće prvenstvo stoga nam je svaka minuta važna. Bitno nam je da možemo u najkraže vrijeme raditi na prioritetima. 

Komentirao je i ugovor na dvije godine koji Bayern ima s Euroligom i hoće li to utjecati na njihovu izvedbu pošto nemaju imperativa.

- Nema to veze, neće biti nikakve razlike što se toga tiče. 

Guo Shigiang  bio je nešto opširniji, a smatra da je njegova momčad bila nešto bolja u odnosu na prvu utakmicu.

- Pokazali smo napredak u odnosu na prvi dan, danas smo odradili bolji posao što se tiče skokova, kretali smo se bolje. Nama je ovo jako dobra šansa da učimo od europskih momčadi. Tu priliku nemamo u Aziji gdje su momčadi puno slabije. Ovdje možemo puno naučiti o čvrstini, tranziciji, napadu, obrani. Da budem za iskren, za ovaj put nismo mogli napraviti bolji rezultat jer smo imali nekoliko ozljeđenih bitnih igrača. Razlika bi sigurno bila manja da smo bili kompletni. 

Kineski trener ovdje nije izmjenjivao iskustva s europskim trenerima, ali to je radio prošlog tjedna u španjolskoj gdje su trenirali i igrali s španjolskim momčadima, a njegova dva pomoćnika su iz Španjolske. Upitali smo ga postoji li mogućnost da dođu trenirati u Hrvatsku.

- Da, zašto ne, Hrvatska ima odlične košarkaše, visoka kvaliteta je ovdje i ako bude prilike, voljeli bi doći, volim europsku košarku.

Ambicije Liaoninga za novu sezonu je obrana naslova.

- Prvaci smo, želimo i ove godine osvojiti naslov. Imamo problema s ozljedama, biti će teško, ali kada jednom osvojite naslov, želite ih još.

Kineska liga iz godine u godinu raste, imaju puno novaca, mogu dovesti vrlo kvalitetne američke i europske igrače.

- Kao što ste rekli, kineska liga brzo raste, sve je bolja i bolja. Dolazimo sve više igrati u Europu, za sada su razlike velike, ali u budućnosti možemo biti sve bolji i bolji.