Intervjui
Radulović je naša dugoročna opcija

Radulović je naša dugoročna opcija

Miro Kelečić - predsjednik KK Samobor.

Unatoč ljetnim vrućinama u Samoboru se nastavlja trenirati sve do 1.kolovoza kada će trener Zdravko Radulović dati igračima slobodno tri tjedna nakon čega se nastavljaju pripreme za drugu prvoligašku sezonu. Predsjednik kluba Miro Kelečić nas je izvjestio u trenutnom stanju kluba i planovima do početka nove sezone. Na početku bacili smo pogled na prošlosezonsku premijernu sezonu među prvoligašima koju su Samoborci okončali na odličnom petom mjestu.

”Prije svega mogu reći da smo mi izuzetno zadovoljni kako smo odradili prošlu sezonu za koju nam je jako žao što se zbog korone prekinula. Konačno smo ušli u Prvu ligu koju smo dugo očekivali i za koju smo se pripremali. Uz igračku pomoć Luke Žorića, ostalih igrača i trenera uspijeli smo ostvariti naše ciljeve. Na kraju smo da se sezona odigrala do kraja mogli ući među četiri jer smo trebali igrati sa Zapruđem i Sesvetama. Nama nije bio cilj Premijer liga, već da se uvjerimo što je to Prva liga i gdje mi pripadamo u tom društvu” - ističe Kelečić na početku razgovora rezimirajući period nakon prekida sezone

Za vrijeme ove pauze smo radili na logistici i pojačavanju klupskih struktura. Krenuli smo u proces pomlađivanja seniorske ekipe gdje bi veće mogućnosti dali mlađim igračima s kojima nam je želja ući u HT Premijer ligu za godinu, dvije ili tri. To je naš nekakav dugoročni plan. U tom pravcu imamo dogovorenu suradnju  s trenerom Zdravkom Radulovićem s kojim smo napravili plan za stvaranje mlade i potentne momčadi s kojom bi napali najviše ciljeve u ligi.

U dresu Samobora sljedeće sezone nećemo gledati kapetana Matea Gionechettia (ozljeda) i Josipa Škaru koji će karijeru nastaviti u Zapruđu.

U pregovorima smo s dosta mladih igrača i vjerujem da možemo već do kraja ovog mjeseca dogovoriti i njihov dolazak u Samobor. Naš kapetan Mateo Gionechetti se teško ozlijedio na treningu i nažalost sljedeću sezonu moramo igrati bez njega. Kao klub mi ćemo pomoći u njegovom povratku i voljeli bi da bude bar na klupi uz momčad sljedeće sezone. Sa Škarom smo postigli sporazumni dogovor i razišli smo se kao prijatelji.”

Oslonac klubu daje grad koji pomaže i u ovim teškom vremenima krize.

Moram pohvaliti Grad Samobor koji nam puno pomaže i za vrijeme pandemije su nam pomogli u radu ”hladnog pogona”. Ujedno sam i predsjednik SŠS (Samoborski Športski savez) i kontaktu sam s drugim predstavnicima saveza u županiji i mislim da je Samobor najbolje pomogao sportašima u cijeloj Zagrebačkoj županiji .Teže će biti sigurno ući u novu sezonu jer je privatni sektor jako pogođen ovom krizom i teško će biti pronaći sponzora. Grad stoji iza nas, ali za nešto ozbiljnije potrebni su sponzori i donatori.”

Nedavno je u prostorijama HKS-a održan sastanak klubova Prve muške lige gdje se raspravljalo o sustavu natjecanja za sljedeću sezonu. 

”Mi smo u konačnici glasali za zajedničku Prvu ligu jer nama je ta liga odlična iako smo mi fleksibilni za sve ideje pa i na tu da se igraju dvije lige. Ipak zajednička liga je jača i prema njoj trebaju težiti klubovi koji imaju uvjete za igranje. Moram reći da bi Prva liga trebala biti više liga za razvojne igrače i igrače koji nisu dobili šansu igrati u HT Premijer ligi.” - ističe predsjednik Samobora osvrnuvši se na kraju i na rad mlađih kategorija popularnih ”Risova”

”Iz godine u godinu napredujemo i imamo mlade trenere. Realno mi trebamo još ponekog trenera i gledamo prema tome da nekog od bivših igrača usmjerimo prema trenerskom školovanju ili ćemo morati dovesti nekog iz Zagreba, jer je Samobor sredina u kojoj nedostaje trenerskog kadra. Imamo oko 150 djece i postoji volja i entuzijazam da nastavimo razvijati dalje našu školu košarke”