Hrvatska
Raspoloženi Kalajžić pogodio 10 od 12 lopti i poveo Split do nove pobjede

Raspoloženi Kalajžić pogodio 10 od 12 lopti i poveo Split do nove pobjede

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Šarin: Igrači moraju shvatiti da uvijek moraju željeti više i ako naprave to više onda mogu dobiti Splita

Split je u 3. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Furnir s 90:73 (24:13, 32:25, 15:18, 19:17) u utakmici koja je osim početnih pet minuta išla samo u jednom smjeru. Gosti su u prvih pet minuta limitirali “Žute” na 2 poena, vodili sa 7:2, a onda je Split, nakon minute odmora, do poluvremena zabio 54 poena. Na odmor se “tricom” Nelsona u posljednjoj sekundi otišlo vodstvom “Žutih” 56:38, a drugo poluvrijeme bilo je samo odrađivanje posla.

Briljirao je Mate Kalajžić s 24 poena (šut 10:12), Shannon Shorter ubacio je svoju standardnu “porciju”, zaustavio se na 20 poena, a s 10 skokova upisao je “double-double”. Zapaženu rolu imao je Roko Gizdavčić, Lovre Runjić oduševio je zakucavanjima…

– Odigrali smo dobru utakmicu u većem dijelu. Na početku smo napadački krenuli tromo, ali kasnije su stvari došle na svoje mjesto – rekao je trener Splita Srđan Subotić.

Kod Furnira Taveion Hollingsworth ubacio je 24 poena, Matej Bošnjak dodao je 15 poena, ali to je bilo premalo za ozbiljniji otpor na Gripama.

– Apsolutno zaslužena pobjeda Splita. Mi smo najmlađa ekipa u ligi, dobro smo otvorili sezonu, ali igrači moraju shvatiti da uvijek moraju željeti više i ako naprave to više onda mogu dobiti Splita – kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.