Hrvatska
Raspored na rubu regularnosti i noć na cesti… Mogu li se Zadrani 'rekuperati' za susret s Osijekom?

Raspored na rubu regularnosti i noć na cesti… Mogu li se Zadrani 'rekuperati' za susret s Osijekom?

Autor: Paulo Sarić

Naglasak će biti na ispravljanju nedostataka prikazanih protiv Krke.

Tek 23 sata nakon završetka teške abaligaške utakmice u Novom Mestu košarkaše Zadra očekuje novi izazov, ovaj put u domaćem prvenstvu. Dok su momci Vladimira Krstića još jučer došli u Zadar i u trenucima dok se ekipa Ante Nazora zagrijavala za dvoboj protiv Krke odrađivali trening u dvorani „Krešimir Ćosić“, Zadrani su dobar dio noći proveli na putu pri čemu je najbitnije bilo što je moguće prije vratiti se u Zadar.

- Želimo doći do 1 sat poslije ponoći da koliko-toliko ne narušavamo bioritam igrača – rekao je prije nekoliko dana trener Nazor koji nije želio tražiti alibije u rasporedu svoje momčadi - imamo 12 igrača i za mene su oni svi jednakopravni. Može se nekome otvoriti veći, nekome manji prostor, no bez obzira na sve smatram da imamo dovoljno igrača na svim pozicijama. Istina Bog težak nam je raspored, možda je i na rubu regularnosti, ali to nam ne daje pravo na nekakav alibi.


FOTO: KK Crvena zvezda Telekom

Osječani su u prva četiri kola upisali tri pobjede izgubivši samo na otvaranju HT Premijer lige na gostovanju kod Cedevite.

- Dobro su startali u sezonu i za razliku od nas imaju samo jedan poraz te nas očekuje teška utakmica. Popunjeni su na svim pozicijama, imaju odlične domaće igrače i nadasve kvalitetne strance, vrlo dinamične i poletne, koji ostvaruju prednost -  kazao je splitski stručnjak u najavi večerašnjeg dvoboja.

Jučerašnja pobjeda protiv Krke Zadranima je došla kao naručena pred seriju teških utakmica u regionalnoj ligi, no manjkavosti u igri bile su primjetne te će glavni naglasak biti na njihovom otklanjanju.

- Sinoćnju pobjedu moramo što prije arhivirati i u hodu otklanjati nedostatke koje smo pokazali. Prije svega smanjiti broj izgubljenih lopti i bolje kontrolirati skok. Pred našom publikom [trebamo] nametnuti svoj ritam i kontrolirati tijek utakmice te čvrstom igrom što je moguće prije savladati protivnika zaključio je Nazor.

Utakmice se igra večeras s početkom u 20 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.