Hrvatska
Razišli se Šibenka i Brown: Ovo je najpoštenije

Razišli se Šibenka i Brown: Ovo je najpoštenije

Autor: Šibenka Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Nije išlo

GKK Šibenka i igrač Michael Brown danas su sporazumno raskinuli ugovor. Podsjetimo, Michael je potpisao za Šibenku početkom srpnja. I tada je trener Milačić naglasio da će sigurno biti potrebno određeno vrijeme da se adaptira jer prvi put dolazi u Europu gdje je drugačija kultura i drugačiji način života i treniranja.

Michael Brown: ‘Prije svega htio bih se zahvaliti treneru Damiru Milačiću i cijelom stožeru, kao i mojoj momčadi. Iako kratko, bilo je ovo jedno sjajno ‘putovanje’ i zaista cijenim priliku koju sam dobio i što sam mogao zaigrati za ovakav klub. Također bih želio zahvaliti Flybasketagency i svom agentu što su mi pružili priliku zaigrati u Šibenci. Šibenik je sjajan grad, zahvalio bih se i navijačima na podršci, ali sada idem nekim drugim putem.’

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Michael Brown je prije svega jedan dobar momak i vrlo talentiran igrač. Njegova adaptacija je išla malo sporije u ovom trenutku i žao mi je što jednostavno nismo ostali malo duže skupa da i on pokaže svoju kvalitetu do kraja. Ovo je najpoštenije i prema ekipi i prema njemu da se na ovakav korektan i fer način raziđemo. Ja sa svoje strane Michaelu želim, sve najbolje u daljnjem životu i sportskom i privatnom i želim mu da ustraje te da bude košarkaš da se ne dvoumi je li to posao za njega ili ne.’

Ante Nakić, predsjednik kluba: ‘Michael Brown je igrač koji nije bio do kraja zadovoljan i jednostavno nije se uspio aklimatizirati na pravi način. Zašto je to tako, ne bi ulazili u detalje to je uvijek rizik kada se dovodi igrač iz Amerike da on jednostavno ne napravi pravu adaptaciju i evo to se nažalost nama i dogodilo. Gledajući sukladno na sve ozljede koje imamo ove sezone možemo reći da nas to ne treba puno čuditi. Što je tu je, idemo dalje. Trener Milačić je već dobio zeleno svjetlo da ide u potragu za novim playmakerom jer jednostavno Klarin sam ne može iznijeti sezonu. Isto tako rekao bih da općenito, nema nikakve panike, score je 1-3, 0-2 u ABA 2 ligi, ali evo znamo što smo složili i znamo što ova ekipa može i čekamo jednog po jednog igrača da se vrate.
Prvi bi sad kroz tjedan dana trebao početi Topolović, pa iza njega Howard i onda zadnju dvojicu očekujemo početkom prosinca to su naravno Paić i Pleadin da se priključe momčadi. Mislim da će ova ekipa dati ovoj sezoni ono što se od nje očekuje. Brownu hvala, ali evo nažalost nije išlo, sjeli smo i obostrano smo se složili da je najbolje da napravimo raskid ugovora i da se Brown, a tako isto i mi okrenemo novim opcijama.