Hrvatska
Rebić, Gizdavčić i Šarić za pobjedu splitskih 'studenata'

Rebić, Gizdavčić i Šarić za pobjedu splitskih 'studenata'

Juniori se školuju u seniorskoj košraci.

Universitas je, u utakmici punoj ritma, sigurno svladao Rudeš u 1. kolu Prve muške lige s 92:69 (23:12, 18:19, 29:18, 22:20). Mlada momčadd Mile Karakaša, koju većinom čine juniori Split, od prve minute pokazala je da će na svom parketu, kada bude kompletna, svakom biti neugodan rival. Viktor Šarić ubacio je 18 poena i imao 9 skokova, toliko je postigao i Roko Gizdavčić, a najefikasniji igrač utakmice bio je Bruno Rebić s 26 ubačenih poena. Kod gostiju Hrvoje Garafolić ubacio je 13 poena.

- Rijetko kada sam zadovoljan, ova utakmica je ona koja me čini zadovoljnim. Naša pobjeda je zaslužena, mogla je biti izražena i višom razlikom. Ovo je tek jedna utakmica, i dalje mislim da nas čeka teška borba za ostanak - kazao je Universitasov trener Mile Karakaš.

Trener Rudeša Milan Ličina nije mogao biti zadovoljan krajnjim rezultatom.

- Pokazalo se da nismo na stadiju na kojem same mislilo da jesmo. Razigrali smo Universitas na početku, kasnije se nismo mogli vratiti. Oni su pogodili neke šuteve u ključnim trenutcima, a mi nismo mogli ništa zabiti. Apsolutno zaslužena pobjeda domaćina - rekao je Ličina.