Hrvatska
Regija
Rečenica koja puno govori: „Nadam da ćemo tijekom sezone doći do toga da igramo utakmicu do kraja“

Rečenica koja puno govori: „Nadam da ćemo tijekom sezone doći do toga da igramo utakmicu do kraja“

Autor: Paulo Sarić

Nazor i Milojević otkrili što se događalo u posljednje dvije minute i gdje je bio ključ pobjede Mege.

Oni koji su gledali sinoćnju utakmicu između Zadra i Mege košarke radi teško da su bili nezadovoljni. Bilo je tu svega, od taktičkih 'podvala' trenera, preko agresivnosti, dobre atmosfere, atraktivnih poteza, pa do preokreta na kraju. Simpatizeri košarke koju igra Mega, također. Srbijanski je sastav još jednom pokazao ne samo zašto je drugi na tablici, već i da je jedna od momčadi koje ove sezone zaista treba pratiti. Ne samo radi Bitadzea, Mushidija ili ostatka mlade družine, već i radi košarke koju prikazuju.

- Prezadovoljan sam utakmicom. Ovo su najslađe pobjede, one koje prave razliku u sezoni. Odigrali smo jako dobru partiju u oba smjera. Iako smo gubili osam razlike, pokazali smo hrabrost, energiju i neodustajanje što me jako raduje. Uspjeli smo preokrenuti susret u dvije minute, napraviti 0-12 i na koncu pobijediti. S ovakvom ekipom takve stvari se događaju. Mislim da nije slučajno što smo na omjeru 6-1 i što smo druga momčad na tablici. Žao mi je što je Zadar izgubio jer je odigrao dobru i kvalitetnu utakmicu. Čestitam kolegi Nazoru koji je preporodio ekipu, ali mi smo danas bili i malo sretniji, no mislim da smo odnosnom prema igri zaslužili pobjedu. Zadru i Nazoru želim sve najbolje u nastavku sezonu i puno uspjeha u borbi za ostanak – rekao je nakon utakmice trener gostujućeg sastava Dejan Milojević.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Megi ovo nije prvi put da se vraća iz dvoznamenkastog minusa i na kraju dobije utakmicu. Milojevićevi su momci to napravili već nekoliko puta ove sezone.

- Ovo nam je već treća neizvjesna završnica koju smo dobili nakon Igokee i Olimpije – rekao je mladi trener mitrovičke ekipe i dodao - samopouzdanje je najbitnije kod mladih momaka jer ono puno varira, pogotovo kada imate problema sa šutom kao što ih mi znamo imati i vjerujem da će nam ova pobjeda puno značiti na tom putu.

Za razliku od neutralnih košarkaških sladokusaca, navijači Zadra teško će biti zadovoljni jučerašnjim rezultatom. Zadovoljan nije bio ni domaći strateg.

- Bilo je grešaka tijekom cijele utakmice. Pokazali smo određeni napredak u odnosu na prošle susrete, no ono što nije bilo dobro je što nismo imali petlje pametnim posjedom i zagrađivanjem nakon dobre obrane sačuvati mir i privesti utakmicu u svoju korist. Čestitao bih treneru Milojeviću jer su oni isprovocirali sreću svojim angažmanom - započeo je svoje obraćanje novinarima trener Zadra i nastavio – ovo je jedna od onih utakmica koje presudi jedno zagrađivanje, jedna izgubljena lopta, jedan pametan napad. Jedan kolektivan napad ili timska obrana. To što smo dvije minute prije kraja imali osam razlike ne znači da je utakmica završila… Karakteristika Mege je da ni velika prednost ni za njih niti za protivnika ne utječe na njihovu igru te se nadam da ćemo i mi tijekom sezone doći do toga da igramo utakmicu od početka do kraja.

Valja istaknuti da Zadar, otkad ga je preuzeo Ante Nazor, iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Pred hrvatskim je sastavom još puno rada, ali dojam je da su na – pravom putu.

- Ovo je sport. Nas je Krka u zadnjem kolu i nadskakala i iskoristila naše izgubljene lopte, pa smo mi dobili utakmicu. Jednom te sreća poljubi, drugi put neće ako ne izvučeš neke pouke. Dobrim sam dijelom zadovoljan kako smo večeras izgledali, no neke stvari moramo popraviti i automatizirati kako bismo dobivali ovakve utakmice – kazao je 39-godišnji Splićanin.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Upitan bi li što mijenjao u posljednje dvije minute susreta Nazor je rekao:

- Zvao sam time-out i nacrtao akciju. Rekao sam momcima da imamo dva posjeda, a protivnik jedan i da idemo na to. Kažem, jedan pametan posjed, jedno zagrađivanje… - otkrio je domaći trener na što se ubacio gostujući strateg Dejan Milojević i dao svoje viđenje posljednje minute susreta – mi smo odigrali jako dobru obranu i natjerali Zadar na pogreške. Nismo im dopustili pozicijski napad. Kada momčad izgubi loptu u prednjem polju onda tu nema obrane koja je štiti i mislim da u takvim situacijama nema veze tko je bio na terenu.

Za kraj gostujući je strateg otkrio gdje leži ključ dobrih igara njegove momčadi.

- Znamo da puno ekipa ne može pratiti naš ritam i trčati s nama. Mladi smo, puno trčimo i time provociramo greške suparnika. Već nekoliko utakmica posljednju četvrtinu igramo dobro. Mislim da je upravo umor igrao veliku ulogu i večeras. Pritom ne mislim da momčad Zadra nije dobro pripremljena, već kažem da je svim protivnicima teško igrati 40 minuta protiv našeg presinga. Uostalom, moji su momci nekakvih šest godina mlađi… - zaključio je Milojević koji je od 2012. na klupi Mege,

Zadrane očekuje dva dana treninga, a idući izazov na rasporedu je u ponedjeljak u 20 sati kada se na Gripama susreću Split i Zadar.