Intervjui
Repeša biranim riječima govorio o mentoru Jusupu i najavio kraj blokade Cibone

Repeša biranim riječima govorio o mentoru Jusupu i najavio kraj blokade Cibone

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Novi trener Cibone

Nakon što su košarkaši Cibone nanijeli prvi poraz Zadru u domaćem prvenstvu, za tportal je svoj osvrt dao novi trener

Iako od početka sezone – zbog blokiranog računa - na raspolaganju imaju samo petoricu igrača iz seniorskog pogona, košarkaši Cibone upisali su nekoliko pobjeda koje su odjeknule.

Nakon gostovanja u Splitu jednako tako prošli su gostovanje u Zadru. No ovaj put na klupi je, umjesto Jakše Vulića, koji je naglo napustio klub, sjedio mladi 31-godišnji Dino Repeša, sin bivšeg hrvatskog izbornika Jasmina Repeše.

Repeša Junior sigurno će zauvijek upamtiti svoj debitantski nastup na klupi Cibone:

'Pamtit ću svoj debi jer je s druge strane bio moj mentor Danijel Jusup, trener koji mi je dao šansu da radim uz njega u KK Zagreb i s kojim smo, usprkos teškoj financijskoj situaciji, izborili finale Kupa. Tad je odjeknula pobjeda protiv Cibone, za koju su igrali Dario Šarić, Jerel Blassingame i drugi i tada je osvojila ABA ligu. Eto, tek što sam stigao u Cibonu bio je pravi izazov igrati protiv momčadi koju vodi stručnjak kao Jusup, pogotovo iz razloga što su bili neporaženi u domaćem prvenstvu', kazao je za tportal Repeša.

No kad je dolazio u Cibonu, znao je za tešku situaciju u klubu te činjenicu da pojačanja, kao što su Mustapić, Bošnjak, Buljan, Prolate i Amerikanac Stein, ne smiju igrati u domaćem prvenstvu.


'Čim sam stigao u klub, razgovarao sam suradnicima i dogovor je da proširimo rotaciju jer zaista nema smisla igrati s petoricom igrača svih 40 minuta. Dogovor je da što više koristimo igrače iz juniorske momčadi poput Kujundžića i Federbera, a koji su igrali u Zadru i pokazali su da imaju kvalitetu. Šteta što je visoki Pavković otišao u Bosco jer bi nam dobro došao na poziciji centra, ali tako je kako je.'

U regionalnoj ABA ligi Repeša će na raspolaganju imati kompletnu momčad. Što očekuje od nastavka sezone?

'Nakon što sam u Češkoj radio pet i pol godina, ovo je za mene svakako novi izazov jer sam neko vrijeme tražio priliku u jačoj ligi nego što je češka. Eto, sad sam dobio priliku u ABA ligi i želja mi je da imam bolji status među trenerima. Iskreno, vjerujem da uz pomoć suradnika - predvođenih Barišom Krasićem - koji su vrhunski radili svoj posao i pripremili momčad, možemo napraviti dobar rezultat.'

Što to konkretno znači i koji su planovi čelnika Cibone, ali i Repeše, koji je s njima prošao sve scenarije.

'Ova momčad, kad je kompletna, ima ogroman potencijal, što se i vidi u ABA ligi. No mišljenja sam da ima puno prostora za napredak... Vrijeme koje je pred nama maksimalno ćemo iskoristiti za podizanje individualne kvalitete igrača, ali i podizanje tehničko-taktičkog dijela. Već smo počeli raditi manje korekcije…', otkrio je Repeša, kojem je sigurno i otac Jasmin velika podrška i uvijek je spreman dati koristan savjet.

Na pitanje kad se može očekivati kompletna Cibona u domaćem prvenstvu Repeša je kratko rekao:

'Koliko sam razgovarao s ljudima iz kluba, radi se na tome i očekuje se da bismo kompletni bili u siječnju jer nas u veljači čeka završnica Kupa. Nadamo se da će sve što su čelnici zacrtali proći i da će blokada HKS-a da registriramo nove igrače biti sređena', za kraj je rekao Repeša junior.

Standings provided by Sofascore