Hrvatska
Regija
Repeša uoči Budućnosti, Splita i Zadra: Ne brine me fizički i energetski dio, to će izgledati dobro

Repeša uoči Budućnosti, Splita i Zadra: Ne brine me fizički i energetski dio, to će izgledati dobro

Autor: Jana Huzjak Nikolina Valkaj Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Cibona u petak, 19. siječnja, u sklopu 17. kola AdmiralBet ABA Lige dočekuje Budućnost.

Cibona je u ponedjeljak u utakmici 16. kola AdmiralBet ABA Lige protiv Partizana, unatoč porazu, ostavila jako dobar dojam pred svojom publikom. To je i jedan od razloga zašto je interes za sljedeće utakmice Vukova i dalje na visokom nivou. Iz kluba su stoga odlučiti iskoristiti momentum te navijačima pružiti priliku kupnje paketa ulaznica za derbi utakmice protiv Budućnosti, Splita i Zadra po nižoj cijeni, a koje nas čekaju u sljedećim danima.

Prekrasan ambijent Draženovog doma pohvalio je i Domagoj Proleta, koji je potom pozvao navijače da isto učine i već protiv Budućnosti u petak.

‘Bio je izvanredan osjećaj igrati u ambijentu ispunjenog Draženovog doma, stvarno je to bilo nešto što bih volio da se ponovi, kao i cijela ekipa. Od prve do zadnje minute su nas bodrili i mislim da je i to jedan od razloga zašto smo dugo bili u utakmici.’

Sličan osvrt imao je i trener KK Cibona, Dino Repeša, svjestan je da su navijači ti koji njegovim igračima mogu pružiti pravi vjetar u leđa protiv još jednog jakog protivnika.

‘Prije svega, pozvao bih sve navijače da opet budu u velikom broju kao što je to bio slučaj u posljednjoj utakmici. Oni su nam stvarno bili šesti igrač i definitivno nam trebaju kako bi dobili tu dodatnu energiju te kako bi bili konkurentni ekipi poput Budućnost koja je u puno boljoj formi nego što je to bio slučaj prije mjesec dana. Vezali su nekoliko pobjeda, već smo gledali neke situacije iz utakmice s Krkom, oni danas igraju u Solunu u Grčkoj te neće ni njima biti lako, i tu priliku moramo iskoristiti.’ - rekao je Repeša.

U sljedećih deset dana, pred Vukovima su teški susreti, derbiji. U Draženov dom dolaze uz Budućnost još Split i Zadar kao što smo ranije i naveli, ali Repeša ne sumnja u spremnost svoje ekipe.

‘Odradili smo regeneraciju s našim kondicijskim trenerom Brunom koji radi odličan posao, tako da nemamo problema s umorom. Bili smo i u težim rasporedima gdje smo imali i tri utakmice tjedno, tako da me ne brine fizički i energetski dio, to će izgledati dobro.’ - uvjerljivo je rekao Repeša.

Budućnost ove sezone, uz regionalnu ligu, nastupa i u sklopu BKT EuroCupa gdje su ubilježili šest pobjeda i osam poraza. Nakon što je upisan poraz od Cluja krajem kalendarske godine, ostvarene su četiri pobjede te sigurno i oni u Zagreb dolaze u pozitivnom raspoloženju.

‘Budućnost je promijenila trenera, došlo je nekoliko novih igrača, ekipa je to stvorena za vrh regionalne lige. Imaju kvalitetu pod košem s igračima poput Jonesa i Kamenjaša. Imaju tu čvrstinu i visinu gdje moramo biti puno čvršći nego je to bio slučaj protiv Partizana. Imaju dobre bekove, pa na playu McKinleya Wrighta koji igra isto tako jako dobru obranu, odlične šutere Mihailovića i Mageea. Na svakoj poziciji su dobro pokriveni, i definitivno moramo krenuti od individualne obrane, odgovornosti jedan na jedan pa sve do ekipne gdje ćemo pokušati primijeniti neke taktičke varijacije.’ - zaključio je Repeša za kraj.

Kao i trener Repeša, Domagoj Proleta izdvojio je visoku liniju Budućnosti kao jednu od njihovih jačih strana. Bit će to fizički zahtjevan susret, ali utakmica protiv Partizana pokazala je da se Cibona može nositi sa svima.

‘Ja bih htio izdvojiti, pošto sam visoki igrač, znam da imaju jako dobru centarsku liniju, a dosta su fizička ekipa, dominantna, igrači velike klase i sigurno nas očekuje jedan zanimljiv susret, ali vjerujem da i mi imamo nešto za reći. Mi ćemo pokušati iznivelirati nivo kontakta i dati sve od sebe, ali u to ne morate sumnjati, i nadam se te ovim putem pozivam navijače da opet ispune Draženov dom.’ - završio je Domagoj.

Utakmica je na rasporedu u petak, 19. siječnja, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 21:00 sat, a paket ulaznica ili one pak pojedinačne mogu se kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane uoči početka.