Europa i Svijet
Hrvatska
Repešu navijači izabrali za najboljeg trenera Fortituda u povijesti

Repešu navijači izabrali za najboljeg trenera Fortituda u povijesti

Nadmoćno!

Podatak kako je Repeša u klupskoj košarci vodio čak osam klubova koji su igrali Euroligu (Cibona Zagreb, Slask Wroclaw, Fortitudo Bologna, Virtus Roma, Unicaja Malaga, Cedevita Zagreb, Olimpia Milano i Budućnost Podgorica) dovoljno govori kakvo iskustvo ima. U nekim klubovima zadržao se dugo, a u nekima jako kratko. No, u Bologni je ostavio dubok trag, piše tportal. 

Tako je u velikoj anketi više od 67 posto navijača i ljubitelja košarke u Bologni odabralo Jasmina Repešu za 'Najboljeg trenera u povijesti talijanskog Fortituda' iako je konkurencija bila strašno jaka.

Riječ je o talijanskom košarkaškom klub koji je pod imenom Fortitudo osnovan 1932. godine u Bologni, istinskom gradu košarke, a kroz povijest je zbog glavnog sponzora često mijenjao ime (Teamsystem, Skipper, Climamio…).

Dok zbog pandemije koronavirusa sport u Italiji potpuno miruje zabavljanju ih video intervju sportaša iz karanene, snimke legendarnih utakmica, a neki se bave i izborom najboljih momčadi svih vremena.

Tako su primjerice navijači talijanskog Fortituda odlučili u velikoj anketi izabrati najbolju petorku svih vremena te naravno najboljeg trenera.

Prema prvim rezultatima ime trenera već je poznato (petorka igrača još se čeka, op.a.), a to je bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša koji je klub iz Bologne, grada košarke, vodio od 2002. do 2006. godine.

S Fortitudom je Repeša osvojio dva naslova prvaka Italije, a 2004. godine doveo je klub do titule doprvaka Europe. U završnoj utakmici njegova momčad poražena je od Maccabija, ali za neke mlade igrače Fortituda to je bila škola iz koje su puno naučili.

Da u Bologni jako cijene Repešu uvjerio se kao trener rimske Lottomatice kada su ga navijači dočekali ovacijama, a dobio je i prigodni poklon: krunu čija simbolika dovoljno govori tko je za njih pravi CAR.