Hrvatska
Rimac: Dok god se igra Zadar ima šanse

Rimac: Dok god se igra Zadar ima šanse

Autor: KK Cedevita

Vitamini u Zadar dolaze sa spremnom 'metlom'.

U trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita će u subotu u 19:00 sati gostovati kod Zadra. Momčad Slavena Rimca u seriji trenutno vodi s 2-0 i s još jednom pobjedom izborila bi finale.

U prvom susretu u Zadru Cedevita je slavila tek u produžetku, dok je u srijedu u Zagrebu utakmica bila jednosmjerna i Zagrepčani su slavili s 39 razlike.

"Definitivno Zadar nije odigrao kako može ovu zadnju utakmicu. Očekujemo njihovo puno bolje izdanje u trećoj utakmici. Sigurno da bi bilo glupo da kažem da nema nikakve šanse. Dok god se igra, dok god ne završi treća utakmica oni imaju šanse. To tako treba gledati i mi to pokušavamo ukazati igračima. Na taj način to trebamo gledati i izaći motivirani da sve završimo u tri utakmice, a logično je i da će oni htjeti pokazati jedno puno bolje izdanje. Ja se, iskreno, nadam da će obje ekipe biti raspoložene za igru i vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica", izjavio je trener Rimac.

Može li Zadar kako iznenaditi Cedevitu?

"Uvijek se može pokazati određena petorka onako malo nezgodna, s obzirom da igraju s tim višim postavama. Međutim, mislim da smo se mi i prije Zadra spremali na tu njihovu unutarnju igru i skok u napadu. Mislim da smo to u ove prve dvije utakmice dobro branili. Prva utakmica bila je malo slabija šuterski, a i što se tiče organizacije igre, a iz ove druge je od trenutka kad se prelomila bilo kakve zaključke glupo vaditi. Očekujem jednu zahtjevnu i tešku utakmicu, gdje će opet trebati pronaći put do pobjede s dobrom obranom, a da li možda i s nekim kvalitetnijim šutom i većim doprinosom Amerikanaca to ćemo vidjeti", dodao je strateg Zagrepčana.

Razigravač Cedevite Toni Katić nada se da će njegova momčad seriju završiti što prije: "Zadnja utakmica je s naše strane bila odlična. Nije lako nikoga pobijediti s 40 razlike, a kamoli Zadar, koji je respektabilna ekipa. Sad idemo u Zadar pokušati završiti seriju, što sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da to završimo što prije. Mislim da nas ne mogu s ničim iznenaditi, no oni igraju dosta specifično. Često igraju s visokom petorkom, što je nezgodno za braniti i napadati, ali pokazali smo u drugoj utakmici da smo se dobro tome prilagodili i pametno smo ih kažnjavali."

Katić nakon povratka iz ozljede igra u sve boljem ritmu.

"Bilo je bolje nego prvu utakmicu. Još je to daleko od onoga što je bilo prije ozljede, ali polako osjećam da se vraćam. Puno mi pomaže ekipa i trener. Daju mi podršku i sve sam bolji i bolji", rekao je razigravač Cedevite.

Trener Rimac na raspolaganju će imati sve igrače, a momčad na put kreće u petak.